Tarih: 07.12.2017 04:02

EĞİTİME KAR ENGELİ

Facebook Twitter Linked-in

Soğuk hava ve kar yurdun büyük bölümünü etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle, Kars`ta okullar bir gün tatil edildi. Ayrıca `nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde de eğitime birer gün ara verildi. TEM ve D-100 karayollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı aksattı. Kayan TIR`lar yolun zaman zaman kapanmasına neden olunca, ulaşım D-100 karayolundan sağlandı. Kar kalınlığı ise yeşil alanlarda 50 santimetreye kadar yükseldi. Antalya-Denizli yolu yoğun kar yağışı ve araçların yolda kalması nedeniyle tek yönlü olarak trafiğe kapandı. Antalya-Konya yolundaki Alacabel mevkisinde ulaşım kontrollü olarak sağlanabildi.

PERİBACALARI BEMBEYAZ OLDU
Niğde`de önceki başlayan kar kent merkezinde 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Nevşehir`de yağan kar, Kapadokya`daki peribacalarını beyaza bürüdü. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 10 santimetreye ulaşırken, turistler hatıra fotoğrafı için birbiriyle yarıştı. Samsun`da şehir merkezine bakan dağların zirveleri beyaz örtüyle kaplandı. Kayseri ve Yozgat, sabah beyaz örtüyle uyanırken, Kırşehir`de öğle saatlerinde başlayan kar vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

ERCİYES`TE 65 SANTİM KAR
Soğuk hava ve kar yağışı Doğu`da etkisini sürdürüyor. Muş`un Varto ilçesinde etkili olan kar ilçe merkezini beyaza bürürken, yüksek kesimlerde 20 santime kadar ulaştı. Van-Bahçesaray yolu, Bingöl`de kar yağışı nedeniyle 5 ilçede 52 köy yolu, Sivas`ta da 2 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar, Erzurum`da da dün sabah etkili olurken, mikro-klima özelliği nedeniyle Doğu`nun en sıcak kenti olan Iğdır`da da şehir merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Yoğun kar nedeniyle - Erzurum ve Kars-Erzurum karayollarında sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Ağrı`da 4 köy yolu kapanırken, Kars`taki kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Ardahan da güne karla uyandı. Çıldır Gölü buz tutmaya başlarken, göl kenarındaki ağaçlar kırağı tuttu. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erciyes`te 65, Uludağ`da 50, Cıbıltepe`de ise 30 santimetreye ulaştı.

KASIM ŞAHİN-TARIK YILMAZ-ŞEVVAL İNCİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —