Tarih: 06.12.2017 04:02

İNŞAATÇILAR ?YETERLİLİK? İSTİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri sektörde kaliteyi korumak ve kalıcılığı sağlamak için yeterlilik düzenlemesinin yapılmasını istiyor. İnşaatçılar, bu konuda bakanlıklara rapor sunacak. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı , "Sektöre çok fazla giriş-çıkış var. Kalıcı olmak isteyen inşaat işine girsin. Sektörü bilmeyen, sadece bir iş yapmak için girenler arz-talebin yanı sıra sektörün dinamiklerini de bozuyor. Bu alana girecek olan firmalara sermaye yeterliliği, iş bitirme yeterliliği ve teknik yeterlilik kriterleri getirilmeli" diye konuştu.

YOL KAZASINA UĞRARIZ

Ziya Yılmaz, "`de 7.5 milyon konutun dönüştürülmesi hedefi var. Eğer bu kadar konut dönüşecekse bu yasal düzenlemeler mutlaka yapılmalı. Yapılmadığı takdirde çok yol kazasına uğrarız" dedi. Yılmaz, konut sektörünün bu yıl yüzde 7-8 büyüyerek, 1.4 milyon adet satış rakamına ulaşılacağını da ifade etti. 2017`yi rekor yılı olarak tanımlayan Yılmaz, "Çadır kampanyaları ile rekor rakamlara ulaştık. Ciromuz yılın 11`inci ayında 1 milyar 20 milyon lira oldu. Yılı 1.1 milyar lira ciro ile tamamlayacağız" dedi. Validebağ`da 593 milyon liralık satış yaptıklarını, DAP İzmir`de de 1 aylık tanıtımla 707 dairenin 411`ini sattıklarını ifade eden Yılmaz, yoğun ilgi gören topraktan senetle satış kampanyasını 19 Aralık`a kadar uzattıklarını açıkladı.

3 PROJE YOLDA

Ziya Yılmaz, 2018 yılı planlarını da açıkladı. DAP Yapı`nın gelecek yıldan beklentisinin yeni yatırımlar ve daha fazla istihdam olduğunu kaydeden Yılmaz, "Geçtiğimiz aylarda lanse ettiğimiz DAP İzmir projesiyle birlikte dışındaki ilk yatırımımızı İzmir`de hayata geçirdik. Çeşme`de denize sıfır çok lüks bir proje daha geliştireceğiz. İzmir`de önümüzdeki süreçte milyar TL`lik en az üç proje hedefliyoruz. Çeşme, Maslak, Beykoz ve Pendik`te de yeni projelerimizin çalışmaları devam ediyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —