ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

Almanya?dan Adil Öksüz adımı

Almanya?dan Adil Öksüz adımı

Son dakika haberler - Almanya Başbakanı Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan?la yaptığı telefon görüşmesinde, Almanya?da olduğu öne sürülen firari FETÖ imamı Adil...

15 Temmuz hain darbe girişiminin mimarlarından firari imamı için resmi arama kararı çıkardı. Almanya`nın bu kararını Angela `in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`a telefon görüşmesinde ilettiği belirtildi.

TÜRKİYE NOTA VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde Almanya ile iki önemli temas gerçekleştirmiş, önce Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile ardından da Almanya Şansölyesi Merkel ile telefonla görüşmüştü. Bu görüşmelerde Steinmeier ve Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan`a, aldıkları "Öksüz " kararını aktardı ve arama kararı alındığı bilgisi paylaşıldı.
Türkiye, daha önce Adil Öksüz`ün Almanya`da bulunduğu iddiaları üzerine Adil Öksüz`e nota vermiş, ardından da diplomatik baskı yapmaya başlamıştı. Önceki gün yapılan telefon görüşmesinde Merkel, Erdoğan`a bilgi vererek, "Türkiye`nin FETÖ ile ilgili hassasiyetini anlıyoruz ve Adil Öksüz konusunda da arama kararı çıkardık. Tüm eyaletlerde arama işlemleri başlatıldı. Bu resmi karar Almanya genelinde uygulamaya koyulacaktır" ifadelerini kullandı.

EMSAL NİTELİKTE KARAR
Almanya`nın gelmiş olduğu bu nokta FETÖ ile mücadele açısından büyük önem taşıyor. FETÖ`cülerin Avrupa Birliği`nde ya da diğer ülkelerde rahat şekilde dolaşmalarını engelleyecek bir karar olarak nitelendiriliyor.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı