Tarih: 01.12.2017 23:46

Tekli eğitim için kamulaştırma hızlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlıkça 2018 bütçesine ilişkin hazırlanan kitapçıkta yer alan bilgiye göre, 2019?a kadar tüm okulların ikili öğretimden tekli öğretime geçiş için arsa ihtiyacı arttı. Bakanlık, bu hedefin gerçekleştirilmesi için arsa ihtiyacını karşılamak amacıyla kamulaştırmaya hız verdi. 
Estetik ve modern
Büyükşehirlerde devam eden yeniden yapım danışmanlık hizmetlerinin 2018 içerisinde tamamlanacağını öngören bakanlık, yapım işlerinin devamını sağlamak ve 2019?da ülke genelinde tekli eğitime geçiş hedefini gerçekleştirilmek için Türkiye genelinde yeniden yapım danışmanlık hizmetlerinin ihale edilmesi ve başlatılmasını planlıyor. Bakanlık, yeni eğitim yapılarının güvenli, ekonomik, estetik, konforlu, herkes için erişilebilir olmasını sağlayacak şekilde, enerji, tasarruf ve hijyen koşullarının da ön planda tutulduğu yeni tip projeler üretecek. 
Hakkari?de temaslarda bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ?Başbakanımızın talimatı var, 2019 sonuna kadar tekli sisteme geçeceğiz. 77 bin derslik ihtiyacı 58 bine düştü.  45 bin derslik yapılıyor. Aradaki fark 13 bin. Ankara?da 10 bin derslik yapılıyor. İstanbul?da 17 bin dersliğe ihtiyacımız var? dedi. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —