Başbakan Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ile görüştü

Başbakan Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra`da İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson`ı kabul etti.

Londra`da temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson`ı kabul etti. Kabulde Türkiye ile İngiltere arasında son dönemde artan temas ve işbirliğinden duyulan memnuniyet dile getirilerek, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Suriye`ye ilişkin son gelişmeler, barışın ve istikrarın sağlanması üzerinde durulan görüşmede, bu bağlamda Türkiye`nin Suriye`deki Kürtlerle herhangi bir sorunu bulunmadığı vurgulanarak, itirazların PYD/YPG gibi terör gruplarına yönelik olduğu hatırlatıldı. Bölgede DEAŞ`la mücadele konusundaki gelişmeler üzerinde de durulan görüşmede ayrıca Körfez`deki gelişmeler, Suriyeli göçmenler ve bunların sorunlarının aşılmasında hükümet dışı kuruluşlarla ilgili konular, PKK terör örgütüyle mücadele, Libya`ya ilişkin gelişmeler, NATO`ya ilişkin bazı konular ile Kıbrıs konusu da ele alındı.

Bakan Johnson, Türkiye`nin bölgede barış ve istikrara olumlu katkısından bahsederek, bu alanlardaki işbirliğini artırma ve savunma sanayii ve teknoloji  işbirliğini geliştirmek konusundaki arzusunu dile getirdi.