"Emrime uymayanın kafasına sıkacağım" diyen sanığa müebbet

Mardin`de eski Yarbay Uğur Dilek`in, "Anayasal düzeni  ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına  çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı - Gerekçeli kararda darbe  girişimi gecesinde sanık Dilek`in, "Bu gece d

Mardin`de Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe  girişimine ilişkin tutuklanan Midyat 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı  Yardımcılığında görevli eski Yarbay Uğur Dilek`in, "Anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına  çarptırıldığı davanın gerekçeli kararı hazırlandı.

Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesince hazırlanan gerekçeli kararda,  Dilek`in darbe girişimi gecesinde askerleri tam teçhizatlı bir şekilde hazır kıta  beklettiği ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü işgal edilmesiyle ilgili emir verdiği  kaydedildi.

Kararda, Dilek`in askerlere yönelik emirleri şu şekilde yer aldı:

"Bu gece darbe yapıldı, tarihi bir ana tanıklık ediyorsunuz. Ben  direkt konuya giriyorum. En son olacakları söylüyorum. Emir gelirse gerekirse  çıkarız ve emniyeti bile alabiliriz. Emir gelirse emniyete gideceğiz. Peşin peşin  söylüyorum, emrime şimdiden uymayacak olan varsa içeriye geçsin. Orada ben emir  verdiğimde sıkmayacak olan varsa şimdiden söylesin. Biz oraya gittiğimizde  emrimle sıkmayacak olan olursa ben onun kafasına sıkarım."

Sanığın 15 Temmuz gecesi askerlerin hazır kıta beklemesini yönünde  emirler verdiği aktarılan kararda, darbe bildirisinin TRT`de okunduğu sırada  askerleri gazinoya topladığı ve askerlere dinlettiği bildirildi.

Dilek`in, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan  ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığı aktarılan kararda, "Türkiye  Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör  örgütüne üye olmak" suçundan da ceza verilmediği belirtildi.