Jandarma Okullar Komutanlığı davasında ara karar açıklandı

Jandarma Okullar Komutanlığı davasında ara karar açıklandı

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016`daki  darbe girişimi sırasında Jandarma Okullar Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 317  kişinin yargılandığı davada, tutuklu yargılanan sanıkların mevcut halinin devamı  kararlaştırıldı.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi`ndeki  salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra sanık  yakınları ve avukatları katıldı.

Savunmaların tamamlanmasının ardından sanık ve avukatların talepleri  ile duruşma savcısının mütalaasını alan mahkeme, ara kararını açıkladı.

Buna göre, "suçun vasıf ve mahiyeti", "delil durumu" ve "adli kontrol  şartlarının bu aşamada yetersiz kalacağı" gerekçesiyle tahliye taleplerini  reddeden mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Sanıkların mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılması  yönündeki talebi de kabul etmeyen mahkeme heyeti, duruşmayı 26 Mart 2018`e  erteledi.

İDDİANAMEDEN

Sanıklar "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Türkiye  Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye  teşebbüs etme", "TBMM`yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye  teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "askeri komutanlıkların gasp  edilmesi" ve "askeri komutanlığı terk emrine uymama" suçlamasıyla  yargılanıyor.

İddianameye göre, önceden hazırlanan, görev yerlerinin belirlendiği  isim listelerinin bulunduğu belgeler, poşet içinde sanık Ramazan Akkuş tarafından  getirildi. Sanık jandarma kursiyer teğmenler, önceden hazırlanan plan uyarınca bu  listeler doğrultusunda 8 kişilik gruplar halinde darbeye yönelik faaliyet  yürüttü.

Sanıkların, fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, Beytepe`deki  Jandarma Okullar Komutanlığı karargahını işgali etti.

Bu kapsamda nizamiye bölgesinin giriş ve çıkışlarını engelleyen  sanıklar, karargahtaki cephanelikten mühimmat alarak darbe teşebbüsünde rol aldı.

 



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.