Kökleri kazınıyor! İşte PKK`yı şoka sokan o liste

Kökleri kazınıyor! İşte PKK`yı şoka sokan o liste

Güvenlik güçleri terör örgütü PKK’ya soluk aldırmıyor. Aralarında üst düzey yöneticilerin de olduğu 150 teröristin etkisiz hale getirilmesi Kandil’de dengeleri bozdu.

İçişleri Bakanlığı?nın 1.5 milyon TL ödüllü mavi listesinden 7, 1 milyon TL ödüllü yeşil listesinden 12, 600 bin TL ödüllü turuncu listesinden 5, 300 bin TL ödüllü gri listesinden ise 46 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı`nın yayımladığı terörden arananlar listesinde yer alan ve başına ödül konulan ya da örgüt yöneticisi olan 150 terörist, 1 Eylül 2016`da başlatılan operasyonlar kapsamında etkisiz hale getirildi. Çoğu operasyonlarda teröristlerin bazıları sağ yakalanırken bazıları da güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütlerinin hain planlarına darbe vuran halk ihbarları ve istihbarat birimlerinin özverili çalışmaları neticesinde hainler için yolun sonu göründü. Bu kapsamda başına 1.5 milyon ödül konulan mavi listeden 7, başına 1 milyon ödül konulan yeşil listeden 13, başına 600 bin ödül konulan turuncu listeden 6, başına 300 bin ödül konulan gri listeden 46, ödül listesinde isimleri olmayan üst düzey 78 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Eylül`den sonra başlayan operasyonlar terör örgütü PKK`nın kontrolünü ve gücünü kaybetmesini, psikolojik çöküş ile fiili bitişin başlamasını hızlandırırken, üst düzey teröristlerin bir bir yok olması Kandil`in organize hareket kabiliyetini azalttı, bitişe bir adım daha yaklaştırdı. Bunu anlayan Kandil`deki terörist başları kendilerine koruma kalkanı oluşturarak, dağda köstebek gibi sürekli yer değiştirip gizlenmenin derdine düştü. Elleri şehitlerimizin kanına bulaşan yönetici konumundaki 150 teröristin etkisiz hale getirilmesi ise ölüm korkusu ve dağılma endişesine düşen Kandil`i telaşlandırdı. Güvenlik güçlerine teslim olan veya yakalanan teröristlerin PKK`nın mühimmat depolarını, mağaralarını, gizli planlarını deşifre etmesi, örgütte çözülmeyi seri şekilde hızlandırdı.

Kaynak: HABER7.COM



Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı