Tarih: 09.11.2017 05:29

Beyaz lahana kan dolaşımını düzenliyor

Facebook Twitter Linked-in

Ssizlere bu hafta, sağlıklı kan dolaşımı için nın etkisinden bahsedeceğim. Ek olarak venöz yetmezlik, sendromu, gözaltı morluğu şikayetlerinde de lahanın yanı sıra siyah hardal tohumunun da kullanılma şekli ve nelere dikkat edileceği hakkında bilgi vereceğim.

DOLAŞIM SİSTEMİNİZİ KORUYUN
Vücudumuz, kan dolaşımı aracılığıyla aldığımız besinler ve oksijenle beslenir. Kan dolaşımında sorun çıkması birçok rahatsızlığa zemin oluşturacağı gibi yüksek veya düşük tansiyon, kalp rahatsızlıkları, varis ve ruhsal sıkıntılar (depresif olma hali) gibi daha pek çok rahatsızlığa da neden olur. Bu rahatsızlıkların ortaya çıkmaması için kan dolaşımınızın sağlıklı çalışması gerekir.
Kan dolaşımını düzenleyici en güçlü sebze, beyaz lahanadır. Beyaz lahananın kan dolaşımı üzerindeki olumlu etkisi öylesine güçlüdür ki, kürü uygulamaya başladıktan kısa zaman sonra etkisini görmek mümkündür. Dolaşım bozukluğu; parmak uçlarında uyuşmalara, kollarda karıncalanmalara neden olabilir. Bu türden şikayetler genelde 40`lı yaşlardan sonra ortaya çıkmaya başlar.
Bazı insanların, özellikle ayak baldırlarından kalçalarına kadar olan bölgelerinde yer yer kılcal damarlarının çatladığı görülür veya deri yüzeyine yakın kılcal damarlar belirgin bir şekilde görülebilir.
İleri aşamalarda bu durum bazı belirgin şikayetlerin ortaya çıkmasına neden olur.

SOĞUK HAVADA ÇOK HİSSEDİLİR
Bu şikayetler özellikle kış aylarında, soğukların başlamasıyla kendisini daha fazla göstermeye başlar. Bunların başlıcası, kılcal damarların belirgin olarak görüldüğü bölgede yüzeysel yanma duygusunun başlamasıdır. Fazla yürüdüğünüz zaman yanma şikayeti çok artar ve dinlenseniz de geçmez. Biraz fazla yürümek ağrı vermeye başlar. Uzun müddet ayakta kalınca hem yanma, hem de ağrı artmaya başlar.
Yanmanın olduğu bölgede yüzeysel his kaybı kendisini fazlasıyla belli eder.
Yanma ve ağrının olmadığı zamanlarda o bölgedeki yüzeysel his kaybı devam edebilir.
Her geçen yıl yanma bölgesindeki yüzeysel his kaybı artabilir. Bu durumda beyaz lahana bir mucize gibidir. Bunun için alt kısımda bahsettiğim beyaz lahana kürünü kullanabilirsiniz.
Kürü kullandıktan sonra şikayetlerinizin nasıl da ortadan kalktığını hayretle göreceksiniz.
Beyaz lahananın bu özelliklerinin nedenini anlamak için onu bir bütün olarak değerlendirmek gerekir. Çünkü beyaz lahananın glucosinolatelarını böylesine etkili ve güçlü kılan, içerisinde bazı diğer önemli etkin maddelerin de bulunmasıdır.
Özellikle kan dolaşımını düzenlenmesindeki etkisi, başka hiçbir sebze ve meyvede bulunmayan potansiyel bir güçtür.

VENÖZ YETMEZLİK
Genelde ayaklarda daha sık rastlanan toplardamar (venöz) yetmezliği, ağrı yaparak varisleri tetikler. Burada venöz yetmezlik için kullanılması gereken kür; beyaz lahana yaprağı, siyah hardal tohumu ve soğuk sıkım çörekotu yağıdır. Kaynayan yarım litre klorsuz suya üç adet orta büyüklükte beyaz lahana yaprağı atın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika haşlayın ve ılıyınca süzün. Yedi gün boyunca günde bir defa yemeklerden önce aç karnına bir su bardağı için.
Yedi günlük kullanımdan sonra üç gün ara verin. Tekrar yedi gün daha uygulayı.
Kür, toplamda 14 gün uygulanmalıdır.
Beyaz lahana kürü bittikten sonra siyah hardal tohumu kullanılır. Silme bir çay kaşığı siyah hardal tohumunu birkaç yudum su ile günde bir defa aç karnına çiğnemeden yutun. Bu uygulamayı bir ay boyunca kullanmanızı öneririm. Kür başlangıcından itibaren soğuk sıkım çörekotu yağı da kullanın. Akşam yatmadan önce bir yemek kaşığı tüketebilirsiniz.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU
Huzursuz bacak sendromu, bacaklarda rahatsızlık hissi ile ortaya çıkan fakat tam tarif edilemeyen bir hastalıktır.
Kişiler genellikle bacaklarında rahatsızlık, karıncalanma, gerilme hissi, ağrı ve uyuşma benzeri şikayetlerle hekimlerine başvururlar. Bu hastalığın yakınma şiddeti çok fazla olduğundan, günlük yaşantıyı olumsuz yönde etkiler. Araştırmalarım sonucunda benim önerim; siyah hardal tohumu ve soğuk sıkım çörekotu yağı kullanılmasıdır.
Silme bir çay kaşığı siyah hardal tohumunu birkaç yudum su ile günde bir defa aç karnına çiğnemeden yutun. Siyah hardal tohumu ile aynı gün, günde bir defa aç karnına bir yemek kaşığı soğuk sıkım çörekotu yağını da tüketin.
Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus; bitkinin raf ömrüdür.
İkincisi; bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır.
Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulmuş olduğudur.
Her bitkinin özelliğine göre uygun koşullarda kurutulmuş olması gerekir. Bazı bitkiler gölgede, bazıları güneşte, bazıları ise karanlıkta kuruması gerekir.
En önemlisi ise kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru tür olmasıdır.
Eğer doğru bitki türü değil ise kürün etkisi büyük oranda azalır.
Bu kürlerde dikkat edilecek husus; siyah hardal tohumunu safra kesesi şikayeti, böbrek yetmezliği ve tiroit şikayeti olan kişilerin kullanmamasıdır.



GRİBE VE SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI NAR KABUĞU
Kış mevsimini hissettiğimiz bugünlerde; mevsiminde tükettiğiniz narların kabuklarını atmamanızı, gölgede kurutarak koruma altına almanızı öneririm. Kaynamakta olan bir bardak suya iki adet metal para büyüklüğünde nar kabuğu ve bir tatlı kaşığı hibiskus bitkisi atarak beş dakika kısık ateşte, kapağı kapalı olarak demleyin ve ılıyınca günde bir defa aç karnına için. Bu kürü, her yedi günlük kullanımda iki gün ara vererek toplamda 28 gün uygulamalısınız. Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde bu kürü; mevsimsel gribe karşı koruyucu ve önleyici olarak kullanabilirsiniz. Belirtmekte fayda görüyorum; hibiskus, hamile ve hamile kalmayı düşünen kadınların kullanmaması gereken bir bitkidir.



GÖZALTI MORLUĞUA KARŞI ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI!
Gözaltında oluşan morluklar ile ilgili çok fazla soru almaktayım. Kullanmanız gerekenler siyah hardal tohumu ve soğuk sıkım üzüm çekirdeği yağıdır. Silme bir çay kaşığı siyah hardal tohumunu birkaç yudum su ile günde bir defa aç karnına çiğnemeden yutun. Bir ay boyunca bu uygulamayı kullanmanızı önermekteyim. Gözaltı morluğu şikayetlerinde siyah hardal tohumunun yanında kullanmanızı önerdiğim üzüm çekirdeği yağı çok güçlü bir antioksidandır. Günde bir defa aç karnına bir yemek kaşığı soğuk sıkım üzüm çekirdeği yağı kullanabilirsiniz. Ek olarak haftada üç defa akşam yatmadan önce bir miktar parmak uçlarınıza

Kaynak: SABAH.COM.TR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —