ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

Suudi Arabistan?da neler oluyor?

Suudi Arabistan?da neler oluyor?

Son dakika haberler - Ekonomik ve siyasi bir yenilenme hamlesine başladığını dünyaya duyuran Suudi Arabistan`da, aralarında kraliyet ailesinden prenslerin,...

Ekonomik ve siyasi bir yenilenme hamlesine başladığını dünyaya duyuran `da, aralarında kraliyet ailesinden prenslerin, eski bakanların ve önemli bürokratların da bulunduğu onlarca isim sürpriz bir operasyonla gözaltına alındı. El Arabiya`nın bildirdiğine göre, operasyon bin Abdülaziz tarafından kurulan ve başına Kral Selman`ın oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Selman`ın getirildiği yolsuzlukla mücadele komitesi tarafından gerçekleştirildi. Önceki gece yapılan ve dünyada bir deprem etkisi yaratan operasyonda 11 prens, dört bakan, onlarca eski bakan ve iş adamı gözaltına alındı veya tutuklandı.

Lübnan Başbakanı Hariri`nin Riyad`da istifa etmesinin hemen ardından Suudi Arabistan`da yaşanan olayları ele alan , bugünkü köşesinde şu satırlara yer verdi:

S. Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve Pentagon`un bir sonraki yürüyeceği hedefin İran olduğu görünse de, bu eksenin aslında Katar ve Türkiye`yi de hedef alacağı açık. İngiltere- Çin arasındaki İpekyolu yakınlaşması, Rusya`nın jeo-politik hedeflerini gerçekleştirme, Türkiye`nin toprak bütünlüğünü koruyarak güçlenme, Katar`ın `uydu devlet` olmadan büyüme amaçları örtüşüyor.

HİLAL KAPLAN`IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: Suudi Arabistan kral selman Hilal Kaplan

Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı