Tarih: 02.11.2017 21:29

Saldırı hazırlığının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul `taki evden motosikletiyle ayrılan teröristin de güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz cumartesi günü Arnavutköy ve Esenyurt`ta patlatılan evlerin ardından `da bir `ye operasyon düzenlemiş, bir araç ve motorsiklet ile mikrodalga fırınlarla AVM`ye sokulmuş 70 bomba bulmuştu.

Biri yaralı 4 `lı terörist yakalanmıştı. Türk asıllı Avusturya vatandaşı Sezgen P, eşi Mücahit P, Can Y ve Hatice Y`nin emniyetteki sorguları sürerken, DEAŞ hücresinin 3 aşamalı saldırı planladığı ortaya çıkmıştı.

İlk aşamada AVM`ye sokulan bombalar uzaktan kumanda ile patlatılacak, oluşan kaosun ardından otoparktaki araç ve motosiklet patlatılırken, son aşamada yardım için gelenlerin içine dalarak canlı bomba saldırısı düzenleyeceklerdi.

KUTULARLA TAŞIMIŞLAR
DEAŞlı teröristlerin Arnavutköy`deki evden kutular içinde çıkardıkları bombaları olayda ele geçen araca yüklerken güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Esenyurt`taki evde yaşanan patlamadan önce DEAŞ`lı teröristin motosikletle ayrıldığı görüntülere de ulaşıldı. DEAŞlı bomba hücresinin araçla keşif yaptığı görüntüler de ortaya çıkmıştı.

Kaynak: SABAH.COM.TR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —