3 Kasım`a dikkat! Türkiye için kritik gün

3 Kasım`a dikkat! Türkiye için kritik gün

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors 3 Kasım`da Türkiye`nin kredi notu ve görünümünü açıklayacak.

Haber7.com

Türkiye`nin her kritik hamlesi sonrası devreye girerek Türkiye`ye operasyon yapmaya kalkan kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye hakkındaki yeni kararını açıklayacak.

Özellikle 15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisinin dimdik durmasına rağmen ardı ardına nefatif açıklamalar yaparak Türkiye`ye diz çöktürmek isteyen bu kuruluşlara atılan karşı adımlarla bu zamana kadar gerekli cevaplar verildi.

YENİ BİR OPERASYON MI YAPACAKLAR?

AB ülkeleri ve ABD ile yaşanan gerilim sonrası Türkiye`ye karşı başlatılan ekonomik yaptırım ve savunma sanayi ambargoları sonrası 3 Kasım`da Türkiye`nin kredi notu ve görünümünü açıklayacak Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors, Türkiye`ye karşı yeni operasyona imza atabilir.

HER ŞEYE RAĞMEN EKSİ DE TUTACAKLAR

S&P`nin tüm olumlu verilere rağmen Türkiye`nin `BB` olan notunu sabit tutarak görünümü de negatifte tutacağı tahmin ediliyor. Hatırlanacağı gibi Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 5,1 gibi bir büyüme kaydetmişti.

DAHA ÖNCE YAPMIŞTI

S&P daha önce de tüm pozitif göstergelere rağmen Türkiye`nin not görünümünü durağandan negatife çekerek büyük tepki toplamıştı. 

Kaynak: HABER7.COM