Kiraladığı otomobilleri satan 1 kişi yakalandı, 3 kişi aranıyor

Kiraladığı otomobilleri satan 1 kişi yakalandı, 3 kişi aranıyor

?Mersin`de bir lojistik firması adına değişik illerden kiraladıkları lüks otomobillerin motor ile şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ileri sürülen 1...

Kiralama firmaları yetkilileri, 40 yaşındaki Y.A.`ya kiraladıkları otomobillerinin iadesinin yapılmadığını belirterek polise başvurması üzerine Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaptığı araştırmada, merkez Toroslar İlçesi Turgut Türkalp Mahallesi`ndeki bir depoda Y.A. ile M.A.G. (34), S.K. (42) ve H.S.Y`nin (30) satın aldıkları ağır hasarlı otomobillerin motor ve şasi numaralarını, kiraladıkları otomobillerin motor, şasi ve ruhsatlarına işleyerek, başkalarına sattıklarını belirledi. Bunun üzerine operasyon yapan polis, Y.A.`yı gözaltına aldı.

Depoda yapılan aramada ise parçalanmış araçlar, kodlama ekipmanları ve parça kesim işinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Şüphelilerin 31 araç kiraladıkları, bunların 16`sının bulunduğu ifade edilirken diğer 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Sorgusunun ardından mahkemeye çıkartılan Y.A. tutuklandı.

Kaynak: SABAH.COM.TR