Pes etme şampiyon!

Pes etme şampiyon!

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu milli ?efsanemiz? Naim Süleymanoğlu?nun (50) karaciğer nakli başarılı oldu. Ancak Naim bu kez beyin kanamasına bağlı...

`ın sağlık durumuyla yakından ilgilendiği Dünya, Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonu haltercimiz (50), 25 Ağustos`ta siroz nedeniyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırılmıştı. 6 Ekim`de de milli halterciye Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ve ekibi tarafından karaciğer nakledilmişti. Nakilden sonra yoğun bakımda tutulan Süleymanoğlu`nun beyin damarlarında kanama meydana geldi. yle ilgili taburcu edilebilecek durumda olan milli halterci epilepsi geçirdi.

FELÇ RİSKİ VAR
Nöroloji doktorları, Süleymanoğlu`na beyin ödemi, kanama ve yoğun bakımda uzun süre kaldığı için enfeksiyon tedavisi uyguluyor. Süleymanoğlu`nun beyin damarlarında genişleme ve genişlemeye bağlı kanamalar var. Bilinci yarı açık olan Naim`in felç riski de bulunuyor.

`TÜM ZAMANLARIN EN İYİ HALTERCİSİ`
Naim Süleymanoğlu, 1984, 1985 ve 1986`da dünyada `yılın haltercisi` seçildi. 3 kez olimpiyat, 8 kez dünya şampiyonu oldu. 46 kez dünya rekoru kırdı. Kendi kilosunun üç katından fazla kaldırarak `efsane` oldu. Spor otoritelerine göre `tüm zamanların en iyi haltercisiydi. Naim, 1988`de Time dergisine kapak oldu.

Kaynak: SABAH.COM.TR