Tarih: 28.10.2017 00:28

Hintli turizmciler kongreye geldi

Facebook Twitter Linked-in

Seyahat Acentaları Federasyonu () Olağan Kongresi, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel`de yaklaşık 650 Hint acente temsilcisinin katılımıyla başladı.

Valisi Esengül Civelek, TAFI Başkanı Praveen Chuch ve protokol üyelerinin de katılımıyla Hintlilerin geleneksel ateş yakma töreni yapıldı. Hindistan`ın geleneksel dans gösterisi sergilendi.

TAFI Başkanı Praveen Chuch, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hindistan`da turizmin sadece iç piyasada değil, dış piyasada da yükselişte olduğunu belirtti.

Bugün itibarıyla dünyada turizm sektöründe Çin`in ardından ikinci sırada yer aldıklarını ifade eden Chuch, "Yakın zamana kadar 100 uçaklık bir filoyla yurt dışına seyahat ediyorduk. Bu sayıyı 2020`de bin uçağa çıkarmayı düşünüyoruz. 2030 itibarıyla da 2 bin uçaklık bir filoyla seyahat etmek istiyoruz." dedi.

Chuch, kongrede bin 500 acenteyi temsil ettiklerini, gittikleri her ülkede bir şans yakaladıklarını ve orada turizmi artırdıklarını aktardı.

Kongreyi en son İsrail`de yaptıklarını ve orada Hintli sayısında çok ciddi artış olduğunu vurgulayan Chuch, "Buraya gelmemizin amacı Türkiye`deki Hindistanlı turist sayısını artırmak. Sadece İstanbul, Antalya gibi çok belirgin yerler değil, Türkiye`nin geneline ulaşabilmek. Hindistanlı turistlerin Türkiye`nin her yerini gezmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Türk Hava Yollarının (THY) Hindistan`a ilk seferinde kendilerinin de İstanbul`a bir ziyaret düzenlediklerini anımsatan Chuch, Türkiye`nin Hindistanlı turistler arasından tercih edilen bir destinasyon olduğunu kaydetti.

Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletme Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur ise TAFI`nın 22 milyon turisti bünyesinde barındıran ve yön verebilen bin 450 acenteyle dünyanın en büyük federasyonu olduğunu belirtti.

Kongrenin aynı zamanda Muğla`nın Avrupa`ya ve dünya ülkelerine açılımı olduğuna işaret eden Okutur, "Muğla`nın bütün güzellikleri Hintili acente temsilcileri tarafından kayıt altına alındı. Bu da Muğlamızın ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: SABAH.COM.TR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —