Tarih: 19.10.2017 06:27

Eylem?i insan tacirleri

Facebook Twitter Linked-in

`da yaşayan , 2011`de, bir televizyon kanalında yayımlanan "Bugün ne giysem?" adlı yarışmaya katıldı. Kanık, daha sonra dolandırıcılık ve uyuşturucu madde kullanmak suçlarından yargılandığı davalardan 6 yıl hapis cezası aldı. Cezası kesinleşince de hapse girmemek için Yunanistan`a kaçmaya karar veren Kanık, `ın Didim ilçesinde bir arkadaşı aracılığıyla insan kaçakçılığı yapan bir çete ile anlaştı. Ardından İstanbul`daki tüm mal varlığını satan genç kadın, yanındaki yaklaşık 300 bin euro ile birlikte Didim`e geldi.
Kanık, anlaştıkları meblağı da çete üyelerine teslim etti. Ancak genç kadında daha fazla para olduğunu anlayan kaçakçılar, "Yunan adalarına geçeceğiz" diyerek Manastır Koyuna götürdükleri Kanık`ı boğarak öldürdü. Üzerindeki parayı alan gözü dönmüş caniler, geride delil bırakmamak için cesedi üzerine benzin dökerek yaktı.

ÖZEL EKİP KURULDU
7 Ekim`de vatandaşların bulduğu cesedin kime ait olup olmadığının anlaşılması için polis ezil ekip kurdu. Genç kızın göbeğindeki piercingten yola çıkarak kayıp başvurularını enceleyen polis Kanık`ın ailesine ulaştı. Ailesi Kanık`ı teşhis ederken kesin sonuç için DNA testi yapılacak. Genç kadının cep telefonu kayıtlarını ve sinyallerini incelemeye alan özel ekip, olaydan önce Didim`e geldiğini belirledi. Bunun üzerine MOBESE kameralarının görüntülerini detaylı incelemeye alan özel ekip, 10 gün süren çalışmalar sonunda, genç kadını insan kaçakçılığı çetesinin öldürdüğünü belirledi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda çetenin 5 üyesi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlılardan Erhan D. soğuk kanlılıkla yaşananları anlatarak, Kanık`ı parasını aldıktan sonra öldürdüklerini ve geride delil bırakmamak için de cesedini yaktıklarını söyledi. Zanlıdan Erhan D. ve Serdar Ç. tutuklanarak, Söke Cezaevi`ne gönderildi. Diğer üç zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: SABAH.COM.TR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —