Ordu`da fındık 8 liradan işlem gördü

Ordu`da fındık 8 liradan işlem gördü

Ordu`da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındığın 8 liradan işlem gördü.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO`nun istikrarlı şekilde fındık alımını sürdürmesinin, önümüzdeki günlerde serbest piyasada şekillenen fiyatların kademeli olarak artmasına neden olacağını söyledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu`da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındığın 8 liradan işlem gördüğünü belirtti.
 
Serbest piyasada sezon başından beri beklenen fiyat artışının bir türlü gerçekleşmediğini ifade eden Soydan, 8 lira seviyelerinde seyreden fiyatın, fındık üreticisinin beklentilerini karşılamadığını dile getirdi.
 
Soydan, bu süreçte TMO`nun fındık alımını sürdürdüğünü anımsatarak, "TMO bu zamana kadar üreticiden 60 bin ton fındık aldı. Bakıldığı zaman üretici tercihini TMO`dan yana kullanmaktadır. Ofisin serbest piyasanın üzerinde fiyatla fındık alması üreticilerimizi bir nebze olsun mutlu ediyor." diye konuştu.
 
TMO`nun son haftalarda ödemeleri de kısa sürede yapmasının ve kriterlerinin üretici lehine değiştirmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Soydan, şunları kaydetti:
 
"Ofisin bu hamleleri üretici nezdinde de karşılık bulmuştur. TMO`nun istikrarlı şekilde fındık alımını sürdürmesi önümüzdeki günlerde serbest piyasada şekillenen fiyatların kademeli olarak artmasına neden olacaktır. Çünkü bu şartlarda serbest piyasanın daha fazla dayanma gücü kalmayacaktır. Dolayısıyla serbest piyasa fiyatlarının TMO fiyatlarının üzerine çıkarak 12 lira seviyelerine gelmesini bekliyoruz. Bizlerin beklentisi bu yönde."
 
Soydan, TMO`nun yanı sıra serbest piyasayla birlikte yaklaşık 200 bin ton fındığın satışa sunulduğunu tahmin ettiklerini belirterek, "Yaklaşık iki aylık süreçte önemli miktarda fındık satışa sunuldu. Bu durumun piyasaya etkisini önümüzdeki günlerde görmüş olacağız." dedi.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: Orduda fındık liradan işlem gördü

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası