YAŞAM

YAŞAM Haberleri

Cenazede silah sesleri

Cenazede silah sesleri

İstanbul?da okul çıkışında öldürülen Helin Palandöken?in cenazesinde çıkan arbedeyi polis havaya ateş ederek durdurdu. Pompalı tüfeği internetten aldığını...

Pendik`te okul çıkışında Mustafa Yetgin (21) tarafından pompalı tüfekle vurulan (17) dün son yolculuğuna uğurlandı. Palandöken için Tuzla`daki Aydınlı Cemevi`nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninde Palandöken`in babası Cihat Palandöken ve kız kardeşi taziyeleri kabul etti. Baba "Anneni kaybettik, seni kaybettik. Beni bırakıp nereye gittin" diye gözyaşı döktü. Talihsiz kızın öğretmeni ve arkadaşları ise "Kadına uzanan eller kırılsın" diye slogan attı.

OKULA ÇİÇEK GÖRDERMİŞ
Cinayete tanık olan bir kişi olayı şöyle anlattı: "Yetgin arabadan indi. `Selam gençler` diye bağırdı. Helin, silahı görünce yüzünü kapatıp `Dur yapma` diye bağırdı ama üç kurşun sıktı." Helin`in bir başka arkadaşı ise "Okula ve dershanesine çiçek yolluyormuş. Helin peşini bırakmasını istiyormuş" diye konuştu. Törenin ardından üzerinde gelinlik olan tabutu, kadınlar omuzladı. Tabut cemevinden çıkarıldığı sırada bir sürücü kalabalığın arasında aracıyla ilerlemeye çalışınca tepki çekti. Yaşanan arbede nedeniyle sivil polis, havaya 4-5 el ateş etti. Saldırıya uğrayan sürücü ve yanındakiler, olay yerinden uzaklaştırıldı. Palandöken`in cenazesi de Aydınlı Mezarlığı`nda 5 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden annesi Saadet Palandöken`in mezarının yanına defnedildi. Suçu kabul eden ve pompalı tüfeği internetten satın aldığını belirten Yetgin ise "Kasten adam öldürmek" suçundan tutuklandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nda ifade veren Yetgin, "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanma talebiyle sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

`ATEŞ EDİP KAÇTIM`
Tutuklanan Yetgin, ifadesinde "Olayın şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilmediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin`e ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeği ile ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kafam çok karışık, Şu an söylediklerimden daha fazla bir şey anlatacak durumda değilim" dedi.

`KEDİYİ ALDIM SIRA KIZDA`
HELİN Palandöken, Twitter`da "Gizli bir platonik sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum" demişti. Yetgin ise Palandöken`in "Kedi istiyorum" paylaşımın ardından bir kedi ile fotoğrafını paylaşarak "Kediyi aldım, sıra kız düşürmekte" diye yazmıştı.

Mustafa KAYA-Ümit UZUN-Furkan KARA-Yunus Emre KAVAK/ SABAH

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: İstanbul Helin Palandöken

Bakırköy’de afet farkındalık eğitimleri sürüyor

Dünya genelinde 1 milyon genci bilimsel keşifle tanıştırdı

Yadigâr Genç’e Uluslararası En İyi Bilim İnsanı’ ödülü

Adak: ”Mardin 2025 Kültür Yolu Festivaline dahil edildi”

Geleneksel Pazaryeri panayırına yoğun ilgi

Haftanın son iş günü nasıl bir hava olacak?

Türkiye Bisiklet Federasyonu yeniden 'Müftüoğlu' dedi

Sabancı, 'Yükselen Güneş Nişanı'na layık görülen ilk Türk Kadın oldu

Şile Devlet Hastanesinin ulaşım sorununa neşter vuruldu

TBMM'de satranç zamanı

Ankara ve Adıyaman'daki barınaklar için yardım elçileri buluştu

Kayseri Büyükşehir, 2024 sonbaharında 230 bin fidanı toprakla buluşturacak

Sıcaklıklar yükseliyor! Bugün hava nasıl olacak?

New York'ta Erdoğan çifti KADEM’in sergisini gezdi

İstanbul Büyükşehir gençlik ofislerinde güz dönemi