Önce ablasını sonra kız kardeşini kaçırdı

Önce ablasını sonra kız kardeşini kaçırdı

Muş?ta genç âşık, akrabası olan genç kızı zorla kaçırdı. Cezaevinden çıktıktan sonra kaçırdığı kızın evlendiğini öğrenince bu kez aynı kızın kardeşini...

`un Toprakkale köyünde yaşayan (24), akrabası olan ve Muratpaşa Mahallesi`nde oturan Elif Ş.`ye (22) âşık olunca ailesinden istedi. Ancak aile kızını vermedi. Genç kızla evlenmeyi kafasına koyan Balkaya, geçen mayıs ayında bir gece silahla evlerini basıp Elif Ş.`yi zorla bir araca bindirerek kaçırdı. Köye götürdüğü genç kız, Balkaya`nın ailesi ve yakınları tarafından evine gönderildi. Ancak genç kız ve ailesi şikâyetçi olunca, Balkaya tutuklandı. Ailesi tarafından evlendirilen Elif Ş. ise şehir dışına yerleşti.
Cezaevinden tahliye olan Balkaya ise Elif Ş.`nin evlendiğini öğrenince bu kek kız kardeşi Kübra Ş`yi istedi. Ancak aile bu talebi de reddetti. Bunun üzerine Balkaya, Kübra Ş.`yi de iki ay önce silah zoruyla kaçırarak köyüne götürdü. Ancak ailesi ve köylüler Kübra Ş.`yi de geri gönderdi. Bu duruma öfkelenen Balkaya, bu kez de kızın babasının evini Kalaşnikof`la taradı. Olaydan sonra arkadaşları ile birlikte kayıplara karışan Ergün Balkaya ve kendisine yardım eden beş arkadaşı, perşembe günü Toprakkale köyünde yapılan operasyonla yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Balkaya ve üç arkadaşı tutuklandı. Balkaya`nın yeniden cezaevine konulmasının ardından Kübra Ş. de önceki gün ailesi tarafından bir yakınıyla evlendirilerek şehir dışına gönderildi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: Muş Ergün Balkaya

Enkazdan kurtarmıştı, dünya evine girdiler

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Yönetimde kadınların eşit temsili için paydaş çalıştayı

Nevşehir'de Yaz Spor Okulları'na görkemli açılış

Ankara Büyükşehirden lise öğrencilerine yaz kampı

World Akustik konserleri sürüyor

Beylikdüzü'nde 'Beslenme Saati' ile çocuklara 45 milyon TL’lik sosyal destek

Sağanak yağış geliyor! Meteoroloji 8 ili uyardı

Animasyon pazarı genç aktörlerle büyüyecek

PERYÖN, çalışan mutluluğunun sırrını konuştu

TİM Gösteri Merkezi, Darüşşafaka Cemiyeti'ne teslim edildi

Acenteler, İskoçya’nın sanat ve tarihi güzelliklerini keşfetti

Haftanın ilk günü hava nasıl olacak?

İstanbul Beylikdüzü'nde olta balıkçılığında 6. buluşma

'Elektrikli Araçlarda Lityum İyon bataryalar' kitabı tanıtıldı