THY?de bir pilot: Beyoğlulu Hristo

THY?de bir pilot: Beyoğlulu Hristo

15 yaşında ABD?ye giden Hristo Arcan, yıllarca özel pilotluk ve eğitmenlik yaptı. THY?nin yabancı pilotlara kapılarını açmasıyla dönen Arcan ?Çok mutluyum?...

Eğitim için 15 yaşında ayrıldığı `a 30 yıl sonra Türk Hava Yolları`nda () pilot olarak görev yapmak üzere geri dönen 49 yaşındaki , "İstanbul`a gönülden bağlıyım" diyor.

YUNANİSTAN`DA 12 YIL GÖREV YAPTI
Arcan THY`de görev yapan binlerce pilottan biri. Beyoğlu`nda ikamet eden İstanbullu bir Rum ailenin iki çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Arcan, küçük yaşlardan beri hayalini kurduğu pilotluk mesleği için 15 yaşında ABD`ye gitti. Pilotluk eğitimi aldığı ABD`de meslek hayatına atılan Arcan, burada 10 yıl boyunca eğitmenlik ve özel pilotluk yaptı. Ardından da Yunanistan`daki Aegean Havayolları`na katılmak üzere Atina`ya taşındı. 12 yıl Yunanistan`da görev yapan Arcan, 2010`da THY`nin kokpitin kapılarını yabancı pilotlara açmasıyla birlikte 30 yıl sonra yeniden İstanbul`da yaşamaya başladı. Şirketin aylık kurum içi dergisi Empathy`ye konuşan Arcan, askerlik görevini de tamamladığını belirterek "Türkiye`ye dönmek inanılmaz bir duygu benim için. Bu güzel kente ve çocukluk anılarıma kavuştum. Arada gidip gelsem de 30 sene sonra geri döndüğümde neredeyse her şeyin değiştiğini gördüm" şeklinde konuştu.

Kaynak: SABAH.COM.TR