Bakan Albayrak müjdeyi verdi

Bakan Albayrak müjdeyi verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018`de Türkiye`nin bütün illerine doğalgazın ulaşacağını belirterek, 2019 yılı sonuna kadar da 200`ü...

, `nin Afyonkarahisar`da düzenlenen 26.`ıncı İstişare ve Değerlendirme toplantısının dünkü oturumunda Milli ve Maden politikasına ilişkin sunum yaptı. 2018 yılında `nin jeokimya ve jeofizik haritasının biteceğini belirten Bakan Albayrak, "Türkiye haritasındaki tüm sondaj faaliyetlerinin `veri tabanı` diyebileceğimiz haritayı çıkartarak, herkese açık bir merkezde Türkiye`deki bütün altyapıyı arşivliyoruz.

Bakan Albayrak: TANAP planlanandan erken tamamlanacak.





JEOFİZİK HARİTASINI 2018`DE TAMAMLAYACAĞIZ
İnşallah bu sene bunu hayata geçiriyoruz. Türkiye jeofizik haritasını 2018`de tamamlayacak. Tüm Türkiye coğrafyasını, bitki örtüsünden topografik yapısına kadar röntgenini çekip madencilikte sahip olunan kaynakları göreceğiz" dedi.



YIL SONUNDA DOĞALGAZSIZ İL KALMAYACAK
Bakan Albayrak, Artvin, Hakkari ve Şırnak`a da doğalgazın götürülmesiyle gelecek yıl doğalgazsız ilin kalmayacağını belirterek, 2019 yılına kadar ise 200 ilçeye doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Albayrak, nükleer santralin de temellerinin yakında atılacağını aktardı.







Kaynak: SABAH.COM.TR