Sonbaharda saç dökülmesine karşı ısırgan ve lavantalı kür

Sonbaharda saç dökülmesine karşı ısırgan ve lavantalı kür

Saçlarımız mevsim geçişlerinde daha fazla hassaslaşıyor ve dökülüyor. Ceviz yaprağı, ısırgan ve lavanta ile hazırlayacağınız kür ile saçlarınızı yıkayın;...

Mevsim değişikliğine bağlı olarak insanlarda saç dökülmesi meydana geliyor. Burada uygulayacağınız karışım ceviz yaprağı, ısırgan ve lavantadır.
Ayrıca sonbahar aylarında kadınlar genellikle hormon dengesizliği de yaşayabiliyorlar. Hormon dengeleyici olarak burada önermiş olduğumuz, testere dişli aslan pençesidir. Bunun da çayı içilecek.
Lavanta+ısırgan+ceviz yaprağı ile oluşturulan bitki karışımı beş dakika kaynatılır. Kaynatılan bu karışım soğuyunca saçlarınız bununla yıkanır.
Testere dişli aslan pençesi ise bir bardak suda kaynatılır, 10 dakika bekletilir. Çay olarak tüketilir.

EMZİRENLER YASEMİN ÇAYINDAN UZAK DURMALI
Özellikle regli öncesi şeker açlığı çeken kadınlar i en mükemmel bitki çiçeğidir. Kadınlarda regl sonrasında tatlı yeme istekleri hat safhadadır. Diyabetli olanlarda da şekere karşı büyük bir iştah vardır. Bunu durdurmanın en güzel yolu yasemindir. Yasemin çayının doğru türünü kullanmak lazım. Bununla yapılacak olan çayı, içtikten beş dakika sonra, hatta daha içerken bunun etkisini göreceksiniz. Şeker açlığınız ortadan kalkacak. Şeker açlığına bağlı abur cubur yeme isteği tamamen ortadan kalkacak.
Tepeleme bir tatlı kaşığı yasemin çiçeğini bir bardak suda yedi dakika kısık ateşte kaynatacaksınız, sonra ocaktan indirip ılımaya bırakacaksınız, ılıdıktan sonra süzüp içeceksiniz. Yudum yudum, yavaş yavaş, 5-10 dakika içerisinde yudumlayarak içeceksiniz. Günde iki defa yapabilirsiniz.
Aç, tok hiç fark etmez.
Yaseminin türü önemli. Çünkü Japonya, Çin, Hindistan`da yeşil çayın içerisine yasemin koyuyorlar. Yasmin (jasmine) olarak geçer. Ben ondan bahsetmiyorum. Bunda tek başına yasemin çiçeği kullanılacak. Yasemin çiçeği, yüksek olan prolaktin değerini de düşürür. Emziren annelerin yasemin çayından uzak durması gerekir. Laktasyon döneminde emziren anneler yasemin çiçeğinden uzak dursunlar.

REGL ŞİŞLİKLERİNE MISIR PÜSKÜLÜ VE KİRAZ SAPI
Kadınların regli dönemi başlamadan yüzlerinde ve ellerinde ödem oluşur. Bu ödemi atmak için kurutulmuş kiraz sapı veya mısır püskülü kullanılabilir. Bu dönemlerde aşırı tuz da tüketilmemeli.
Kiraz sapı, 10 dakika demlenir. Günde bir kez kahvaltıdan iki saat sonra içilir.
Mısır püskülü, 5 dakika demlenir. Günde bir kez akşam yemeğinden iki saat sonra içilir.
Keten tohumu yağı, günde bir defa sabah, öğle veya akşam yemeklerinden bir saat sonra aç karnına bir yemek kaşığı dolusu tüketilir.

Beslenme talimatı: Aşırı tuz tüketimi, ağır tatlılar (şerbetli tatlılar), gazlı içecekler, salamurası yapılmış besinler, hamur işleri, hazır yiyecekler, şeker, beyaz ekmek tüketimi yapılmamalıdır.

ERKEKLERE ÖZEL KÜR
Erkeklerde sık görülen varikosel; sperm kalitesini bozmakta veya sperm sayısının azlığına sebebiyet vermektedir. Burada birinci derece bir varikosel söz konusuysa; o zaman çoban çantası, at kuyruğu, karabaş ve kabak çekirdeğinden oluşan kürü öneriyorum. Ancak ikinci, üçüncü derece bir varikosel söz konusuysa, burada mutlaka operatif bir müdahale gerekir. Bunun uzman hekimiyle görüşülmesi gerekir.
Çoban çantası, sekiz dakika bekletilir. Sabah kahvaltısından en az yarım saat önce içilir.
At kuyruğu (Kırkkilit otu), sekiz dakika bekletilir. Öğlen yemeğinden iki saat sonra her gün içilir.
Karabaş+melisa, yedi dakika demlenir. Akşam yemeğinden iki saat sonra içilir. Kabak çekirdeği yağı, günde bir defa aç karnına bir yemek kaşığı içilir.
Tüm bu kürleri kullanırken dikkat edilmesi gereken şey; bitkinin raf ömrüdür. İkincisi bitkinin doğru zamanda toplanmış olmasıdır. Üçüncüsü ise bitkinin nasıl kurutulduğudur. Bunun dışında kullanacağınız bitkinin mutlak surette doğru türünün olduğunu bilmeniz lazım.

MESANE İLTİHAPLANMASINA CİVANPERÇEMİ
En çok kadınlarda görülen şikayetlerden biri iltihaplanmasıdır. Mesane iltihaplanması kronikleştiği zaman mesane duvarını da kalınlaştırıyor. Ve kişiler sık sık idrara çıkıyorlar. Mesaneyi tam boşaltamıyorlar. Kronik idrar yolları enfeksiyonunu da beraberinde tetiklemiş oluyor. Burada önerimiz üçlü bitki karışımıdır: , ısırgan ve aynı safa. Eğer sadece kronik idrar yolları enfeksiyonunuz varsa karabaş+melisa karışımını kullanırsınız. Beslenmede dikkat edeceğiniz şey; acı baharattan, salam, sucuk, sosis, pastırmadan uzak durmanız lazım. Sistitte de böyle. Ama hem sistit, hem kronik idrar yolları ikisi de varsa önce civan perçemi, ısırgan, aynı safa karışımı ve arkasından da karabaş+melisa çayının uygulanması lazım.
Civanperçemi+ısırgan+aynısafa: Bir tatlı kaşığı bitki karışımı dört dakika demlenir. Sabah kahvaltısından iki saat sonra içilir.
Karabaş+melisa: Yedi dakika demlenir. Aynı gün akşam yemeğinden en erken iki saat sonra içilir.
Propolis: Yarım su bardağı suya 10 damla damlatılır. Günde bir defa öğlen yemeğinden iki saat sonra içilir.

Beslenme talimatı: Aşırı şekerli ve yağlı besinler, alkol ve protein ağırlıklı beslenmeden uzak durulmalı. Süt, zeytin, incir (taze veya kuru), taze yaş üzüm, peynir, nohut, pirinç, bulgur, kuru fasulye, mısır, yulaf, buğday, mercimek, tahıllar tüketilmeli.

YASEMİN ÇİÇEĞİ

Kanser tedavisinde yardımcı
İshal tedavisinde yardımcı
Karın ağrısına karşı etkili
Afrodizyak etkili
Dolaşım düzenleyici
Kan şekerini düşürücü
İnsülin hormonu düzenleyici
Antioksidan
İltihaplı eklem romatizmasında
Sakinleştirici
Adet sancılarına karşı
Cinsel gücü artırıcı
Genel karaciğer şikayetlerinde etkili
HBV enfeksiyonuna karşı
Ağız kokusu giderici
İdrar söktürücü olarak yardımcı ve destekleyicidir.

Kullanım şekli: Kaynamakta olan bir su bardağı klorsuz suya bir tutam (4-5 gr) yasemin çiçeği ilave edin ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak altı dakika kaynatın, ılıdıktan sonra bitkileri süzün. Günde iki defa sabah-akşam yemeklerinden yarım saat önce için. Her defasında taze hazırlayın. 8 yaş altı çocuklar ve hamileler için kullanımı uygun değildir. Emzirenler emzirme döneminin dördüncü ayı itibari ile bitkiyi kullanabilirler.

Kaynak: SABAH.COM.TR