Burak Akbay?a FETÖ yöneticiliği suçlaması

Burak Akbay?a FETÖ yöneticiliği suçlaması

Son dakika haberler - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı?nca Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay?a ?örgüt yöneticiliği? ve 3 gazete çalışanına da ?örgüte...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın soruşturması tamamlandı. Bir numaralı şüphelinin gazetenin firari sahibi olduğu iddianame İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren tarafından hazırlandı. 73 sayfalık iddianamede Burak Akbay`ın "Silahlı terör örgütü yönetme" ve "örgüt propagandası" yapma suçlamasıyla 30 yıla kadar hapsi isteniyor. Diğer şüpheliler Mediha Olgun, Bekir Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli için "Silahlı Terör Örgütü İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerekİsteyerek Yardım Etme" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis isteniyor.

POLİS SERVİS ETMİŞ
İddianamede Sözcü`ye / PDY mensuplarının nasıl haber servis ettikleri detaylarıyla sıralandı. Gazetenin bazı manşetlerinden örnekler verilmek suretiyle bu manşetteki gerçek dışı bilgileri örgüt amaçlarına hizmet etmek amacıyla hangi polisin gazete yöneticilerine getirdiğine yer verildi. Sözcü`nün FETÖ tarafından seçilmiş hükümete yönelik gerçekleştirmek istediği hukuk dışı müdahaleye kamuoyu desteği verdiği kaydedildi.

ŞÜPHELİ PARA AKIŞI
İddianamede, 17-25 müdahalesi döneminde Sözcü gazetesinin sosyal medya hesaplarından Fuatavni hesabı başta olmak üzere FETÖ`cülerin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların yayıldığı ve Fuatavni hesabının sıklıkla haberleştirilip tweetlerinin Sözcü gazetesi resmi Twitter hesabından retweetlendiği ifade edildi. Görsellerle bu anlatım desteklendi.

SÖZCÜ`YÜ FETÖ KURDURDU
İddianamede gazetenin sahibi Burak Akbay`ın şüpheli para hareketleri bulunduğu belirtildi. İddianamede, örgütün son derece sınırlı kişilerin bileceği bir gizlilik içerisinde ileride kullanılma ihtimaline binaen şüpheli Burak Akbay aracılığıyla gazeteyi kurdurduğu belirtildi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: Burak Akbay FETÖ sözcü gazetesi

Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı