Taraftar idmanı bastı! Küfürler, tepkiler...

Taraftar idmanı bastı! Küfürler, tepkiler...

Katalonya`da yapılan bağımsızlık referandumundan ötürü kaotik günler yaşayan İspanya`da milli futbol takımı, Arnavutluk ve İsrail maçlarının hazırlıklarına başladı.

Hazırlıklarını Las Rozas`ta sürdüren İspanya Milli Takımı`nın antrenmanını İspanyol taraftarlar da takip etti. Taraftarlar, Katalan yıldız Gerard Pique`yi protesto ederken hakaret ve küfürler yağdırdılar. Yabancı maddelere de maruz kalan Pique, 23 dakika sonra güvenlik eşliğinde idmanı terk etti.

Gerard Pique, İspanya`nın özerk bölgesi Katalonya`da geçtiğimiz haftasonu yapılan bağımsızlık referandumunu desteklediğini açıklamıştı. Gerekirse 2018`den itibaren İspanya Milli Takımı`nda oynamayı bırakabileceğini söyleyen Pique, uzun yıllardır yaptığı siyasal açıklamalarla gündeme geliyordu.

Katalonya takımları uzun yıllardır La Liga`da oynuyor, Katalan oyuncular ise İspanya Milli Takımı`nda forma giyiyor. La Liga yönetimi; geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Katalonya`nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona, Espanyol ve Girona`nın İspanya Ligi`nden ihraç edileceğini açıkladı. İspanya Milli Takımı`nda forma giyen Katalan oyuncuların ise akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

Kaynak: HABER7.COM