Tarih: 19.09.2017 19:24

UEFA final maçını İstanbul`a veriyor!

Facebook Twitter Linked-in

UEFA, 2019 yılında Avrupa kupalarına ev sahipliği yapacak statlar için son kararı vermek için 20 Eylül Çarşamba günü toplanacak ve kararını açıklayacak. Beşiktaş`ın stadı Vodafone Park`ın UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa finali için aday olduğu oylamada, UEFA`nın vereceği karar merakla bekleniyor.

Türkiye`nin son dönemdeki uluslararası organizasyonlardaki başarısı, stat konumu, kapasitesi, ulaşım/konaklama olanakları, basın tribünü fiziksel şartları, stat etüt çalışmalarının UEFA kriterlerine uygunluğu ve devlet desteğinin sağlanmış olmasının da göz önüne alındığı zaman Beşiktaş`ın stadı Vodafone Park`ın UEFA Avrupa Ligi ya da UEFA Süper Kupası`ndan birine çok büyük bir sürpriz olmazsa ev sahipliği yapmaya yakın olduğu öğrenildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNDE İSPANYA FAVORİ;

Şampiyonlar Ligi finalini, Atletico Madrid`in yeni stadı Estadio Metropolitano`ya vermeye hazırlanan UEFA`nın, UEFA Avrupa Ligi finalini de Azerbaycan`ın Olimpiyat Stadı`na vermesi bekleniyor. UEFA Süper Kupa finali için de 6 rakiple yarışacak olan Vodafone Park`ın bu organizasyona UEFA Avrupa Ligi finalinden çok daha yakın olduğu kaydedildi.

UEFA ORGANİZASYONUNA ADAYLAR;

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ: Olimpiyat Stadı (Bakü/Azerbaycan), Estadio Metropolitano (Madrid/İspanya)

UEFA AVRUPA LİGİ: Vodafone Park (İstanbul/Türkiye), Olimpiyat Stadı (Bakü/Azerbaycan), Dinamo Arena (Tiflis/Gürcistan), Frankfurt Stadı (Frankfurt/Almanya), Arena Stuttgart (Stuttgart/Almanya), Hampden Park (Glasgow/İskoçya), Estadio Ramon Sanchez Pizjuan (Sevilla/İspanya)

UEFA SÜPER KUPA: Vodafone Park (İstanbul/Türkiye), Qemal Stafa Stadı (Tiran/Arnavutluk), Stadium de Toulouse (Toulouse/Fransa), Florian Albert Stadı (Budapeşte/Macaristan), Sammy Ofer Stadı (Haifa/İsrail), Astana Arena
(Astana/Kazakistan), Windsor Park (Belfast/Kuzey İrlanda), Arena Gdansk (Gdansk/Polonya), Narodowy Stadı (Varşova/Polonya)

Kaynak: HABER7.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —