2017-2018 Üniversite e-Kayıt işlemi internetten nasıl yapılır?

2017-2018 Üniversite e-Kayıt işlemi internetten nasıl yapılır?

Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye yerleşen adaylar için elektronik kayıt süreci başladı. E-kayıt sistemiyle üzerinden adaylar kayıt işlemini, kazandıkları üniversite merkezlerine gitmeye gerek kalmadan internet aracılığıyla gerçekle

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, adayların üniversite kayıt işlemleri başladı. Puan ve sıralamalarına göre istedikleri üniversiteye tercihte bulunan adaylar, geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçlarla birlikte kazandıkları üniversitelere kayıtlarını gerçekleştirmeye başladı.

Adayların üniversite kayıt işlemini gerçekleştirebilmeleri için 2 alternatifi bulunmaktadır. Birincisi elektronik kayıt yani e-kayıt sistemi üzerinden, ikincisi ise üniversitelerin bulunduğu merkezden kayıt işleminde bulunabilecek. 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik kayıt yapılabilecek. E-kayıt işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden tamamlanabilecek. Yerleştiği üniversiteye elektronik olarak kaydını gerçekleştirmeyi tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek kalmayacak. Elektronik kayıt tercihinde bulunmak istemeyen adaylar için 14-18 Ağustos tarihleri arasında kazandıkları üniversitelerine giderek kaydını oluşturabilecek. Kayıt tarihleri süresince üniversite kaydını yapmamış öğrenciler kayıt haklarını kaybedecek.

2017 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunda yer alan bilgilere göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gerekli belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Kayıtlar elektronik ortamda ve ya bizzat üniversite merkezlerinden yapılacak.

YÖK tarafından gelen üniversite kayıt duyurusuna göre bu sene adaylar kayıtlarını elektronik ortamdan ve üniversite merkezlerinden yapacaklar. Elektronik kayıt başvuruları belirtilen tarihte 5 gün süresince e-Devlet?in Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı sayfasında yapılacak.

YÖK TARAFINDAN YAYINLANAN E-KAYIT KLAVUZUNA AŞAĞIDAKİ LİNK ARACILIĞIYLA ERİŞEBİLİRSİNİZ:

https://yoksis.yok.gov.tr/downloads/YOK-Kayit.pdf

ELEKTRONİK KAYIT (E-KAYIT) YAPTIRMAK ZORUNLU MU?

Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır.

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, kayıt için bir diğer seçenek olan yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.

ÜNİVERSİTE E-KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

- Başvuruda bulunabilmek için ilk olarak E-Devlet şifresine sahip olmak zorundadır.  (Adaylar bu şifreyi PTT şubelerinden temin edebilirler.)

- Bu şifreyi edindikten sonra YÖK Üniversite Kayıt Sistemi linkine tıklayarak sisteme giriş yapabilecekler.

Tüm devlet üniversitelerine (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi hariç) ve aşağıda listelenmiş vakıf üniversitelerine elektronik kayıt yapabilirsiniz.

Başkent Üniversitesi (Ankara), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (İstanbul), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksekokulu (Nevşehir), Kto Karatay Üniversitesi (Konya), Nişantaşı Üniversitesi (İstanbul), Sanko Üniversitesi (Gaziantep), Üsküdar Üniversitesi (İstanbul)

-Devlet üniversiteleri ve yukarıda yer alan vakıf üniversitelerinden birisinde eğitiminize devam edecekseniz, sayfada yer alan `Devam Et` butonunu tıklamalısınız.

-Bu işlemin ardından karşınıza gelecek sayfada, "Aşağıdaki bilgilerde yanlışlık olması durumunda kayıt işlemini tamamlamadan üniversitenize başvurunuz." ve "Ekrandaki formu doldurup gönderdiğinizde işleminiz tamamlanacaktır." uyarılarına lütfen dikkat edip, başvurunuzu titizlikle devam ettiriniz.

-Yerleştiği Fakülte Adı, Girilen Bölüm Adı, Tercih Sırası, Yerleştiği Puan Türü, Cep Telefonu, E-Posta Adresi gibi bilgilerinizi kontrol ediniz. Bilgilerinizde bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız yukarıdaki uyarıda belirtildiği gibi üniversiteniz ile iletişime geçiniz.

-"Yukarıdaki bilgilerin tarafıma ait olduğunu ve herhangi bir yükseköğretim kurumda örgün eğitimde lisans ve önlisans programına kayıt olmadığımı (açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olmayan programları hariç) beyan ederim." başlığı altında yer alan kutucuğa onayladığınıza dair bir belirteç olarak "EVET" yazınız.

-"Sayfanın en altında yer alan üniversite duyurusu bildirimine dair bölümü görüp okuduysanız, yine o kutucuğa "EVET" yazınız ve `Başvur` butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayınız.

-İşlem sonrası E-Kayıt belgeniz karşınıza gelecek. Artık belgenizi bilgisayarınıza indirebilir, çıktı olarak alabilirsiniz.

E-KAYIT YAPACAK ADAYLARIN DİKKATİNE!

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme elektronik kayıt yapacaklar.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Öğrenciler E-Devlet platformundaki ?turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit? sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a )Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

Kaynak: HABER7.COM



Gardiyan Nasıl Olunur? 2024 Gardiyan Olma Şartları ve Başvuru Detayları Nelerdir?

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Metehan Karakaşoğlu'nun ismi okulunda yaşatılacak

Lise öğrencilerine 'MEBİ' hayata geçiyor

Bakan Tekin TMV okullarını ziyaret etti

KALE OKULLARI’nda Deprem Tatbikatı

Ankara Büyükşehir Belediyesi NASA Space Apps Challange 2024 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Yuvamız İstanbul 'Kısa Mola'lar açıyor

2 milyona yakın öğrenci okul öncesinde

ÖSYM duyurdu.. Özel yetenek sınavı tercihleri başladı

2024-ALES/3 için başvurular başladı

Yuvamız İstanbul öğretmenlerine özel eğitim

İstanbul Üsküdar'da öğrencilere kırtasiye ve giysi desteği

Trakya Üniversitesi, Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği’nin genel kuruluna katıldı

İstanbul'da genç üniversitelilere eğitim desteği