Astsubay FETÖ`den doktor eşi DHKP-C`den ihraç edilmiş

Astsubay FETÖ`den doktor eşi DHKP-C`den ihraç edilmiş

Erzurum`da FETÖ soruşturmasından yargılanan eski Astsubay Soner Kurtkaya "Ben FETÖ`den doktor eşim DHKP-C soruşturmasından ihraç edildik. Aynı evde hem FETÖ hem de DHKP-C üyesi olması hayatın olağan akışına aykırıdır." dedi.

Erzurum`da, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan, örgütün sözde Erzincan Sıkıyönetim Komutanı Ekrem Çağlar`dan aldığı darbe talimatlarını Kars ve Iğdır`daki örgüt mensuplarına ilettiği belirtilen eski 109. Topçu Alay Komutanı Albay Oğuz Çobanbeyli`nin de aralarında bulunduğu 7 eski subayın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 16 saat süren duruşmada, tutuklu sanık eski 1. Tabur Komutanı Yarbay Ramazan Kayacı ile tutuksuz sanıklar eski Üsteğmen Onur Vahap Aslan, eski Astsubay Soner Kurtkaya, sanık avukatları ve tanıklar hazır bulundu.

Diğer sanıklar eski 109. Topçu Alay Komutanı Albay Oğuz Çobanbeyli, eski 2. Tabur Komutanı Yarbay Serkan Aslan ve eski Binbaşı Kadir Aluç, Ağrı Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan, eski Üsteğmen Cemal Doğan da Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Eski Astsubay Soner Kurtkaya savunmasında, darbe girişiminin yaşandığı gece nöbetçi olduğunu, televizyon haberlerinden olayları öğrendiğini ve nöbetçi amiri aradığını dile getirdi.

Nöbetçi amirin emriyle Üsteğmen Doğan`ı aradığını aktaran Kurtkaya, "Uyuyor gibiydi. Ne olduğunu sordu, durumu anlattım, `Televizyona bak` dedim. Sonrasında beni aradı ve personeli çağırmamı söyledi." dedi.

Kurtkaya, nöbetçi olmasından dolayı askerleri uyandırarak tekrar içtima aldığını, silahlığı gezdiğini ve araçları saydığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Birliğe zimmetli araçları, gözümün önünde olması, herhangi bir durumda kullanılması durumunda sorumluluğunu almamak adına garajdan çıkarttırdım. Doğan, kompozit başlık, hücum yeleği ve mühimmatla durulması yönünde talimat olduğunu söyledi. Ayrıca doktor olan eşim ben açığa alındıktan bir süre sonra açığa alındı. İfadesi alınırken DHKP-C üyesi olmaktan açığa alındığı söylenmiş. Ben FETÖ üyesi olmamdan, eşim de DHKP-C üyesi olmaktan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edildik. Aynı evde hem FETÖ hem de DHKP-C üyesi olması hayatın olağan akışına aykırıdır."

Diğer sanıklardan eski Üsteğmen Doğan da hakkındaki suçlamaları reddederek, darbe girişimiyle bir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek, dinlenilmeyen tanıkların beyanlarının alınması ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İddianamede, eski Yarbay Ramazan Kayacı`nın ise komutasını yürüttüğü 1. Tabur Komutanlığında her bölükten 15 asker ile birer araç hazırlanması ve cephanelikten mühimmat getirilmesi için astlarına emir verdiği, Aluç`un "Sıkıyönetim Direktifi" konulu belgeyi yazdırarak Çobanbeyli`ye ibraz ettiği ve Çobanbeyli`nin odasındaki toplantıdan sonra "Rütbeli personel mühimmat alsın." emrini diğer sanıklara aktardığı, Doğan`ın da komutasındaki bakım bölüğünden mühimmat getirilmesi, araç hazırlanması, bölükten 30 kişilik takım oluşturulması için astlarına emir verdiği ve konuşma sırasında astlarına "Emir bekliyoruz." ve "İç Hizmet Kanunu" gibi ifadelerde bulunduğu kaydediliyor.

Eski Üsteğmen Onur Vahap Aslan`ın diğer sanık eski 2. Tabur Komutanı Yarbay Serkan Aslan`ın talimatı ile kendi bölüğünde görevli askerlerden takım oluşturduğu, araçların getirilmesi konusunda astlarına emir verdiği, yapılan faaliyetlerin tatbikat olduğu konusunda astlarına konuşma yaptığı, emir verilmesi durumunda kışla dışına çıkmak istemediğini söyleyen astına "Böyle bir şey yok, emir verilirse çıkacaksın." diye emir verdiği aktarılan iddianamede, eski Astsubay Soner Kurtkaya`nın, bir uzman çavuşun "emir verilirse buna uymayacağı, gerekirse tel örgülerden atlayıp kaçacağına" dair sözleri üzerine "Arkadaşlar biz askeriz, asker olduğumuzu unutmayalım, ne emir verilirse biz onu yaparız." dediği ifade ediliyor.

İddianamede, tüm sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

 

öne çıkanlar

Murat Başoğlu: Babam öldüğünde bu kadar üzülmedim

Bonzai içip 4 kişiyi baltayla öldürdü

Adnan Oktar`ın kediciğinden cesur tatil pozu

Kaynak: CNNTURK.COM



Anahtar Kelimeler: FETÖ DHKP-C ihraç Erzurum

Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı