Uber`e New York`ta dava açıldı

Uber`e New York`ta dava açıldı

Özel otomobil sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber`e, engelli vatandaşlara uygun hizmet sunmadığı iddiasıyla New York`ta dava açıldı.

Brooklyn`deki "Engelliler İçin Bağımsızlık Merkezi" ile "New York Metropolitan Engellileri Eylemde" adlı sivil toplum örgütlerince New York Eyaleti Yüksek Mahkemesinde açılan davada, Uber`in New York`taki araçlarında engelli kullanıcılara uygun hizmet sunmadığı iddia edildi.

Dava dilekçesinde, Uber`in New York`taki 60 bine yakın aracının yaklaşık 100`ünün engelli vatandaşlara hizmet verebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekilirken, Uber`in New York şehrinde insan haklarını ihlal ettiği savunuldu.

Dilekçede, New York şehrindeki tüm ticari yolcu araçlarının en az yarısının 2020`ye kadar tekerlekli sandalye erişimi olması gerektiğiyle ilgili yönetmeliğe atıfta bulunularak, şehirdeki tekerli sandalye kullanan engelli vatandaşların uygun araçları bulabilmek için saatlerce Uber beklediği kaydedildi.

Uber`e, engelli kullanıcılarına uygun araç hizmeti sunmadığı için ABD`nin başkenti Washington D.C. ile Chicago`da da benzer davalar açılmıştı.

Kaynak: HABER7.COM