2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ertelendi mi?

2017 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ertelendi mi?

KPSS ÖABT sınavının 15 Temmuz anma törenlerinin hemen ertesi günü olması, söylendiği gibi bir "ertelemeye" neden oldu mu? İşte ÖSYM`den gelen açıklama.

Öğretmen adayları, 26 Mayıs 2017 tarihinde yapılan Genel Kültür Genel Yetenek Kpss sınavının ardından şimdi de Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı için kolları sıvadılar.

KPSS ÖABT sınav tarihi, ÖSYM`nin işlem takviminde 16 Temmuz 2017 tarihi olarak kaydedildi. Bir yandan da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü yaklaşırken yapılacak olan anma törenleri ve demokrasi nöbetlerini barındıran bir dizi etkinlik  Cumhurbaşkanlığınca kamuoyuna duyuruldu. Gündüz anma törenleri ve ardından demokrasi nöbetlerinin olacağı bir program yapıldı. Nöbete katılacak olan adayların ertesi gün sınava giderken sınava geç kalma probleminin doğabilmesi sebebiyle sınavın "ertelenme" ihtimali üzerinde duruldu. Pek çok aday sosyal medya üzerinden sınavın ertelenmesine ilişkin taleplerini ÖSYM`ye bildirdiler.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinden ertelenme söylentilerine karşı, "Takvimsel değisiklik olması halinde bu bilgiyi resmi duyuru ile bildirirdik. Herhangi bir takvimsel değişiklik soz konusu değildir.." şeklinde bir yalanlama geldi.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı daha önce ÖSYM`nin yayınladığı işlem takviminde olduğu gibi 16 Temmuz 2017 Pazar günü 10.00`da yapılacak.

ÖABT sınav giriş belgesi nasıl alınır?

2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına başvuruda bulunan adaylar "Sınav Giriş Belgelerini" T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM?nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilmekteler. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınava girecek olan adayların Nüfus Cüzdanları, TC.Kimlik Kartları ve ya Pasaportlarıyla beraber Sınav Giriş Belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Aksi takdirde sınava alınmayacaklardır.

ÖABT sınavı ne zaman açıklanacak?

ÖSYM`nin işlem takviminde yer alan bilgilere göre 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olan Öğretmen Alan Bilgisi Sınavının sonucu 4 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

Kaynak: HABER7.COM



17 binden fazla çocuk “Enerji Okuryazarlığı” eğitimi aldı

LGS’de şampiyon Yenişehir’den

Okula yeni başlayacakların kayıtları adrese dayalı yapıldı

Türk Kızılay'ın 'ilk yardım eğitimi'ne uluslararası tescil

Koç Üniversitesi 30. dönem mezunlarını verdi

İBB’den LGS tercih döneminde ücretsiz danışmanlık

Ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

LGS sonuçları açıklandı, tercihler başladı

MEB'den LGS tercih süreci için ebeveynlere yönelik kılavuz

2024-YÖKDİL/2 başvuruları başladı

Öğretmenler yaz dönemi mesleki çalışmada

ÖSYM, 2024-YKS ile güncelleme işlemlerini başlattı

Bakan Tekin, 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' eğitim kursunda

Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ

'Yeşil Geleceğim, Ailem ve Ben' resim yarışması sonuçlandı