Tarih: 07.06.2017 09:15

Fuatavni`ye bilgi sızdıranlar deşifre oldu!

Facebook Twitter Linked-in

Akşam`da yer alan habere göre itirafçı olan polislerin verdiği bilgiler doğrultusunda “fuatavni"ye bilgi aktaran polisler ve imamlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Bilgiler imam düzeyindeki 9 FETÖ’cü de toplandı. Gelen bilgi ve belgeler önce bölge sekreteri ve alt birimlerine aktarılıyordu. Sonrasında ise Bilişim imamı Salih Cömert’e. Cömert’te bu bilgileri fuatavni’nin bilgi havuzuna özel bir sistemle aktardı.

FETÖ`nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Fuatavni`ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit tutuklanmıştı. Koçyiğit, "2013`te İstihbarat Daire Başkanlığı`nda yönetimin değişmesinden sonra bizde bir bocalama oldu, örgütün İDB`den veriye ihtiyacı vardı. Selahattin abinin talimatıyla mühendislerden İDB`de işimize yarayacak verileri istedim. Bu bilgileri USP, CD ve hard diskle abilere teslim ettim" demişti.

Polis, kritik isimleri yakalayarak cezaevine yolladı. İşte emniyetteki tüm gizli bilgileri fuatvani’ye aktaran FETÖ`cüler, Hasan Deniz, Hayri Bakır, Muhammet Alıç, Salih Cömert, Ecevit Bahadır, İbrahim Aydoğdu ve Hasan Çalışkan.

öne çıkanlar

Hababam Sınıfı`ndaki hata yıllar sonra fark edildi

Cübbeli Ahmet`in bu fotoğrafı çok konuşuldu

Sadece bunu yapıp ayda 8 bin euro alıyor

Kaynak: CNNTURK.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —