Dolarda 2014`ten beri böylesi görülmedi!

Dolarda 2014`ten beri böylesi görülmedi!

Dolar/TL, 2014`ten bu yana ilk kez 4 aylık bir düşüş serisi yaptı. 3.50 sınırının gevşemesi halinde yeni hedefin 3.35 olabileceği belirtiliyor.

Dolar/TL, şubat başından bu yana aylık bazda düşüş trendini mayısta da sürdürerek psikolojik destek konumundaki 3,50 sınırına yaklaştı. Geçen yılın eylül ayında başlayan yükseliş trendi sonucunda bu yıl başında 3,9422 ile en yüksek seviyeye yükselen dolar/TL, takip eden aylardaki düşüşüne mayısta da devam etti.

Mayıs ayındaki değer kaybı ile aylık bazda düşüşünü üst üste 4. aya taşıyan dolar/TL, 2014`ten bu yana ilk kez 4 aylık bir düşüş serisi yapmış oldu.

Dolar/TL bu dönemde yüzde 6,5 değer kaybederek, analistlerin kritik seviye olarak nitelendirdikleri 3,50 seviyelerini gündeme getirdi.

`HENÜZ GEVŞEMEDİ`

Saxo Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, merkez bankasının kararlı duruşu ve sıkı para politikası adımlarının, dolar/TL`deki ateşinin düşmesinde birinci etken olduğunu söyledi.

Paksoy, dolar/TL`de 3,50-3,53 kritik destek bölgesinin altına gevşemenin henüz olmadığını ve bu seviyelerden tepki alımlarının gelmeye devam ettiğini belirtirken yeni hedefe dair kritik bir açıklamada bulundu.

İKİ YÖNDE DE YENİ HEDEF

Paksoy, 3,50-3,53 destek aralığının altına gelinmesi halinde 3,35-3,45 aralığının potansiyel yeni kritik destek hedefi olacağını ifade etti.

Gelecek tepkilerde ise 3,60 üzerine yerleşmenin başlayabileceğini belirten Paksoy, devamında da 3,63-3,65 aralığının kalıcı olarak geçilmesi durumunda çok kritik olan 3,70-3,80 direnç aralığının potansiyel ilk hedef olacağını dile getirdi.

`YABANCI KURUMLARDAN DESTEK`

İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya da, akın dönemde yabancı kurumların Türk lirasına al tavsiyesi vermesinin dolar/TL`nin 3,50 seviyelerine kadar gerilemesini desteklediğini belirterek, piyasalarda 3,50 - 3,52 seviyelerinden oluşan talebin kurda refleks alımlarına neden olduğunu dile getirdi.

Dolar/TL`nin 3,50 güçlü destek seviyesinin aşağı yönde kırılması için küresel piyasalarda güçlü ve yeni bir harekete ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Yalçınkaya, "Büyük resimde şimdilik 3,52 - 3,62 seviyeleri arasındaki yatay seyri izlemeye devam ediyoruz." dedi.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: Dolarda 2014ten beri böylesi görülmedi

Suudi müteahhitler Türk müteahhitlerle buluştu

Kervan Gıda’nın cirosuna 35 milyon dolar katkı

Dış ticaret verileri açıklandı

Kağıt cinsi eşyalar için korunma önlemi getirildi

Denizlerdeki liderliği 5 yıldır aralıksız sürdürüyor

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık artışta

Enflasyonda Haziran verileri açıklandı... TÜİK yüzde 71,60, ENAG yüzde 113,08!

Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci başladı

Genç yetenekleri kazanan Türkiye’nin en iyi işverenleri belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında zam bugün belli olacak mı?

Seğmen Gıda halka arzla yeni yatırımlar yapacak

Nükleer sektörün oyuncuları İstanbul'da... 16 büyük reaktör kurulacak

THY'den kargo uçağı filosuna 4 ilave sipariş

Erkan Kadı : "Ülkemizi  yerel ve uluslararası arenada temsil edeceğim"

Dış ticarete denizyolu damgası