Tarih: 28.05.2017 02:14

CHP?den Çok Ciddi İddia: İki Birliğe de Yemek Veren Firma Aynı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı`nda vatani görevini sürdürürken gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan askerlerin yanına gitti. Özgür Özel yaptığı açıklamada, Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı`nda yaklaşık 50`ye yakın askerin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldıkları bilgisini aldıklarını belirtti.

"50 ASKERİN AKHİSAR`A SEVK EDİLDİĞİNİ SÖYLEDİLER"

Akhisar`da basın mensuplarına açıklama yapan CHP`li Özgür Özel, "Kırkağaç`tan Manisa`da 3 gün önce yaşanan bir benzeri zehirlenme olduğuna dair çok sayıda telefon geldi. Hem asker ailelerinden, hem de Kırkağaç ilçemizden. Bunun üzerine Kırkağaç`a doğru hareket ettik ama 50 kadar askerin Akhisar`a doğru sevk edildiğini söylediler bunun üzerine şu ana kadar buraya gelmiş bir ambulans araç yok. Ama Kırkağaç İlçe Başkanımız Kırkağaç Devlet Hastanesin`nin dolu olduğunu, hasta kabul edilemez hale geldiğini ve Akhisar`a doğru yönlendirildiğini söyledi" dedi.

"İKİ ZEHİRLENMENİN SEBEBİ DE AYNI FİRMA OLABİLİR"

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı ve Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayı`na yemek veren şirketin aynı olduğuna dair duyumlar aldıklarını ifade eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Zehirlenmiş askerlerden birinin ailesinin aktardığına göre Manisa`da zehirlenme yaşanan tugayla Kırkağaç`taki birliktke aynı firmanın yemek verdiğini, bunun Kırkağaç`ta duyulduğunu ve askerler arasında tedirginlik yaratıp komutanlara `biz bu firmadan yemek almaya devam edecek miyiz` diye kaygılarının iletildiği de söyleniyor. Bizdeki bilgi şimdilik bu kadar. Akhisar İlçe Başkanımız İsmail Şahin hastanede bekliyor. Ben Kırkağaç`a doğru yola çıkıyorum" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akhisar`dan Kırkağaç`a doğru yola çıktı.

Kaynak: HABERLER.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —