Diyarbakır Karpuzu Aslında Meksika?dan GDO?lu Çekirdeklerden Üretiliyormuş

Diyarbakır Karpuzu Aslında Meksika?dan GDO?lu Çekirdeklerden Üretiliyormuş

Gazeteci Cem Seymen, Türkiye`nin en çok övündüğü lezzetlerden biri olan Diyarbakır karpuzunun tohumlarının Meksika`dan geldiğini ve bu tohumların da GDO`lu olduğunu açıkladı.

Yıllardır yaptığı programlarla bilimin tarım ve hayvancılıktaki önemini anlatan CNN TÜRK Ekonomi Editörü Cem Seymen, Hafta Sonu programında Hakan Çelik`in sorularını yanıtladı ve Türkiye`nin neden tarımda kan kaybettiğini açıkladı.

"DİYARBAKIR KARPUZU MEKSİKA`DAN GELİYOR"

Bilimsel verilerin ve araştırma sonuçlarının bir türlü tarıma ve hayvancılığa entegre olamadığını vurgulayan Cem Seymen; "Tarımda gelecek tohumda, verimli tohum üretebilmekte" dedi.

Aynı nedenle Türkiye`ye özgü bir çok tarım ürününün yurt dışından ithal edilir hale geldiğini söyleyen Cem Seymen, bunun son örneğinin de Diyarbakır Karpuzu olduğunu açıkladı.

Cem Seymen, Diyarbakır Karpuzu tohumunun Meksika`dan ithal edilir hale geldiğini belirtti.

"KARPUZ TOHUMUNUN GENETİĞİYLE OYNANDI"

Seymen, Meksikalı bir araştırmacının karpuz tohumunu genetik olarak verimli hale getirerek nasıl Türkiye`ye satıp yılda 25 milyon dolar gelir elde ettiğini anlattı.

İsrail`in tarım atılımını nasıl gerçekleştirdiğini de anlatan Cem Seymen, tek yaptıklarının Türkiye`de bir döneme damga vuran ve daha sonra kapatılan Köy Enstitülerini birebir taklit etmek olduğunu söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM