ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

İbrahim Erkal`a büyük vefa

İbrahim Erkal`a büyük vefa

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren şarkıcı İbrahim Erkal`ın ismini, kentteki bir sanat merkezine verdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede vefat eden şarkıcı ve söz yazarı İbrahim Erkal`ın isminin, memleketi Erzurum`daki bir sanat merkezinde yaşatılmasını kararlaştırdı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce İstanbul`da geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Erzurumlu şarkıcı ve söz yazarı Erkal için anlamlı bir çalışmaya imza attı.

Belediye meclisi, Erkal`ın isminin Yakutiye ilçesinde yapılan sanat merkezinde yaşatılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erkal`ın vefatının Erzurumlu hemşehrilerini ve sevenlerini hüzne boğduğunu belirtti.

Erkal`ın acısını hala yüreklerinde hissettiklerini ifade eden Sekmen, şunlar kaydetti:

"İlimizin bağrından kopan, sanat camiasında sayısız başarılar yakalayan, şehrimizi ve Erzurumlu`yu en güzel şekilde ülkemizde temsil eden İbrahim Erkal, bu kentin sanat hayatında yetiştirdiği en büyük değerdir. Biz de bu düşünceden yola çıkarak eski Dadaş Sineması?nda halen yapımı süren sanat merkezine Erkal`ın adını verdik. Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisinden de bu karar çıktı. Konuyla ilgili hassasiyet gösteren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum."

Sekmen, merkezin açılışına Erkal`ın ailesini davet edeceklerini belirterek, "Sanatçımızın ailesini de davet ederek, merkezimizin açılışını yapacağız. İnşallah bu merkezde İbrahim Erkal gibi nice güzel sesli sanatçı ve söz yazarı yetişecek." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: İbrahim Erkala büyük vefa

Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı