Bir başarı öyküsü... Evde örüp satıyordu şimdi ise...

Bir başarı öyküsü... Evde örüp satıyordu şimdi ise...

SİİRTLİ 1 çocuk annesi Nilüfer Öztaş, geçimini sağlamak için evde örüp sattığı çorapları, KOSGEB`ten aldığı destek ile kurduğu atölyede üretmeye başladı.

Kendisi ile birlikte 4 kadının çalıştığı atölyede ürettiği çorapları satmaya başlayan Özataş, daha büyük düşünmeye başladığını belirterek, "Doğulu kadınlarının kendilerine işyeri kurması çok zordu ancak ben hep bunu hayal etmiştim. Hayalimi gerçekleştirdim ama bu işyerimi daha da büyütmek ve daha çok işsiz kadını istihdam etmek istiyorum" dedi.

On yıl önce İstanbul`da yaşayan ve kendilerine misafirliğe gelen kuzeninden çorap örmeyi öğrenen, evli ve bir çocuk annesi Nilüfer Öztaş (36), önce evindeki dikiş makinesiyle başladığı işini, 29 bin liralık KOSGEB desteğiyle daha da büyüttü. Yengesi ve 2 kişiyi de yanına alan Nilüfer Özataş, bugünlerde Siirtli kadınlara kaliteli çorap üreterek, daha hesaplı satıyor.

Çocuğuna annelik yapmanın yanında, çalışarak istihdam yarattığını belirten Nilüfer Öztaş, "Bundan 10 yıl önce İstanbul`dan gelen kuzenim bu işi yapıyordu ve bana öğretti. Ben de bu işi kendi evimde yapmaya başladım. Daha sonra kendime bir iş yeri açmayı düşündüm ve açtım. İşyerim ilk etapta tutulmadı ama zamanla Siirtli kadınlar büyük ilgi gösterdi ve gelip benden alış veriş yaptılar. Devletimizin kadınlara verdiği desteği duydum ve gidip müracaatta bulundu. KOSGEB desteği ile geri ödemeden, 29 bin tutarında desteğe müracaat ettim ve kabul edildi. Şuan bu atölyede 4 kadın çalışıyor" dedi.

Bahçelievler Mahallesi`nde bulunan atölyede günde bin çift çorap ürettiklerini belirten atölye çalışanlarından Mine Aykut (25), "Ben aslen İzmirliyim, buraya üniversite okumaya geldim. Nilüfer abla ile tanıştım ve kendisi bana bu işi gösterdi. Bu işi sevdim, benim işim burada erkek ve kadın çorapları dikmek ve ütüye göndermektir. Daha önce bir tek makinamız vardı ve az sayıda çorap üretiyorduk. Yani vitrinleri dolduramıyorduk. Ancak KOSGEB`ten gelen destek ile şuan 4 ayrı makinamızla iş yapıyoruz ve günde bin çift çorap üretiyoruz. Diğer yandan ise sipariş olursa daha çok çorap üretebiliriz" diye konuştu.

Çorapların dikiminden sonra ütüye gönderildiğini ve daha sonra son etiketleri yapıştıran atölye çalışanı Zehra Koyuncu (29) ise, ?Atölyemizde çoraplar önce dikiliyor sonra mesai arkadaşımız Sevinç Öztaş (34) tarafından ütüleniyor ve bana gönderiliyor. Bana gelen çorapları ben de etiketini koyduktan sonra son aşamaya getiriyorum ve işletme sahibi Nilüfer hanıma teslim ediyorum kendisinde çorapları 1 liradan iş yerimizden satıyor" şeklinde konuştu.

Nilüfer Öztaş`ın yengesi 4 çocuk annesi Sevinç Öztaş da, ürettikleri çorapları kullanan ve memnun kalan kadınların çok ciddi reklam yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Evdeki işin dışında kadınların bu gibi işlere girmesi gerektiğini düşünüyorum. Eşimin ablası ile beraber bu işi yaklaşık 10 yıldan beri yapıyoruz. Kendi evimizde yapıyorduk ve Nilüfer abla bu işyerini açmak ve kendisine destek olmamı istedi, bende oldum. Ben hem ev işlerimi yapıyorum, hem de burada çorapları ütüleyerek etiket bölümüne gönderiyorum. Benim içim hem uğraş oluyor, hem de aile ekonomisine katkı sunduğumu düşünüyorum. Siirtli kadınlar da büyük ilgi gösteriyorlar. Bizim sattığımız çorapları alıp kullanan ve memnun kalan kadınlar çok iyi reklamımızı yapıyor. Artık Siirrtli kadınların çoğu bizden alış-veriş yapıyor."

Kaynak: DHA



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.