Sincar Operasyonunun Asıl Hedefi Ortaya Çıktı: 2 Bin 500 PKK?lı

Sincar Operasyonunun Asıl Hedefi Ortaya Çıktı: 2 Bin 500 PKK?lı

Türkiye`nin Sincar`a düzenlediği ilk hava operasyonu, büyük yankı uyandırdı. Operasyonun hedefi Sincar`ı ikinci Kandil yapmak isteyen PKK`nın bölgeye konuşlandırdığı 2 bin 500 teröristi.

TSK`nın Irak topraklarındaki Sincar Dağı ile Suriye topraklarındaki Karaçok Dağı`na eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği hava harekâtının yansımaları devam ediyor. Washington yönetiminin operasyon dolayısıyla Türkiye`yi eleştiren açıklamalar yapmasına karşın Genelkurmay Karargâhı`nın ABD ile Rusya`nın askeri yetkililerini operasyon öncesinde bilgilendirdiği belirtildi.

OPERASYON BİLDİRİLDİ

Gazete Habertürk`ten Murat Gürgen`in haberine göre askeri yetkililer arasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Ankara`nın taraflardan operasyon yapmak için izin istemediği, "Operasyon yapacağız, bilginize" bildiriminde bulunduğu vurgulandı. Böylece koalisyon ülkeleriyle hava sahasında olası gerilimlerin önüne geçilmesi sağlanmış oldu.

O GÖRÜNTÜLER ŞAŞIRTMADI

Güvenlik kaynakları, operasyonun haklı gerekçelere dayandığını vurguluyor. Zira PKK`nın bu bölgeleri terör yuvası olarak her geçen gün daha yoğun olarak kullanmakta olduğuna dikkat çekiliyor. ABD askerlerinin TSK`nın vurduğu bölgeleri operasyonun hemen ardından PYD/YPG`li teröristlerle birlikte dolaşmasının ise "Ankara`yı şaşırtmadığı" belirtiliyor. Zira hem Washington hem de Moskova bu bölgede PYD/YPG`ye kol kanat germiş durumda.

HEDEF 2 BİN 500 PKK`LIYDI

Sincar, Kuzey Irak`tan Suriye`ye geçiş noktasında yer alıyor. DEAŞ`ın 2014 yılındaki saldırıları, yüzde 82`si Ezidi, yüzde 13`ü Müslüman Kürt ve yüzde 5`i Arap olan sivil halkın büyük bölümünün Sincar`ı terk etmesine yol açtı. Sivillerin nüfusu 400 binden 33 bine düştü. PKK, Suriye`deki uzantısı PYD/YPG aracılığıyla bu bölgeye konuşlanmaya başladı. Hem ABD hem de Rusya`nın DEAŞ ile mücadelede PYD/ YPG`ye destek vermesi terör örgütünün işini kolaylaştırdı, elini güçlendirdi. PKK, Sincar bölgesini Kandil Dağı`nın ardından ikinci karargâh ve üs bölgesi olarak kullanmayı hedefliyor. Terör örgütü, Suriye`den Sincar`a düzenli silah sevkıyatı yapıyor. Kandil bölgesinden geçişlerle, Sincar`daki PKK`lı terörist sayısının 2 bin 500`e ulaştığı belirtiliyor.

Kaynak: HABERLER.COM