Tarih: 27.04.2017 23:11

Dünya Kupalarında Yolsuzluk Yapıldığı Gerekçesiyle FIFA`ya Soruşturma Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Fransa`da 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliklerinin adaylık sürecine ilişkin soruşturma başlatıldı.

YOLSUZLUK NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLADI

Fransa`nın Le Monde gazetesinde yer alan haberde, Ulusal Mali Suçlar Savcılığı`nın, FIFA`nın Rusya ile Katar`a verdiği 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliklerinin adaylık sürecinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlattığı öne sürüldü.

if (getCookie(`admatic`) == null){document.write(``); var s = document.createElement(`script`); s.async = true; s.src = `//cdn2.admatic.com.tr/showad/showad.js`; document.head.appendChild(s); setCookie(`admatic`, `tamam`, 1);}

Ayrıca soruşturma kapsamında, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter`in tanık olarak ifadesine başvurulduğu da ifade edildi.

YOLSUZLUKTAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

İki yıl önce ABD ve İsviçre`de de söz konusu sürece ilişkin soruşturma açılmıştı. ABD`de açılan yolsuzluk soruşturması kapsamında, FIFA`nın üst düzey yöneticileri Zürih`te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

İsviçre Savcılığı tarafından açılan soruşturmada ise Blatter`in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, dönemin UEFA Başkanı Michel Platini`nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu. Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter`in Platini`ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği iddiası da yer almıştı. Soruşturma kapsamında Platini ve Blatter`e sekizer sene futboldan men cezası verilmişti. Daha sonra Blatter`in cezası 6, Platini`nin cezası ise 4 yıla indirilmişti.

Kaynak: HABERLER.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —