Tarih: 27.04.2017 16:11

AK Parti Olağanüstü Kongresi?nin Tarihi Belli Oldu

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti`nin Olağanüstü Kongresi`nin 21 Mayıs`ta yapılacağı öğrenildi. 21 Mayıs`ta yapılacak olağanüstü kongrede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın genel başkan olması bekleniyor.

ERDOĞAN PARTİNİN BAŞINA GEÇECEĞİNİN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Erdoğan, 16 Nisan`da sandık başına giden Türkiye`nin kararı `evet` olunca, kısa zaman içerisinde partisine döneceğinin sinyalini vermişti.

EN UYGUN TARİH

Parti tüzüğüne göre kararın ardından 45 gün içinde olağanüstü kongrenin toplanması gerekiyor. Ramazan`ın 26 Mayıs`ta başlaması nedeniyle parti yönetiminin bu tarihten önce olağanüstü kongreyi toplamak istediği ifade ediliyor.

Bu nedenlerle 21 Mayıs`ın en uygun tarih olarak ortaya çıktığı ve resmen imza altına alınmasa da prensipte bu tarihin kararlaştırıldığı bilgisi kulislere sızdı.

3.OLAĞANÜSTÜ KONGRE, 3 GENEL BAŞKAN

AK Parti`de 22 Mayıs 2016`da yapılan ikinci olağanüstü kongreyle Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu`ndan sonra tek aday girdiği seçimde AK Partinin üçüncü genel başkanı olmuştu. 21 Mayıs`ta yapılacak 3. olağanüstü kongreyle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağustos 2014`te bıraktığı genel başkanlık koltuğuna 2 yıl 9 ay sonra yeniden dönmüş olacak.

Erdoğan, 10 Ağustos`ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmasının ardından 27 Ağustos 2014`te yapılan 1.Olağanüstü Kongreyle genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu`na bırakmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —