Tarih: 28.03.2017 07:08

Açıklama geldi göreve erken başladılar

Facebook Twitter Linked-in

Ekim 2017`de teslim edilmesi planlanan Bayraktar TB2 İHA`lar erken teslim edilmeye başlandı. Selçuk Bayraktar  Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yeni seri Bayraktar Taktik İnsansız Hava Araçlarının göreve başladığını duyurdu.

Bayraktar paylaşımında "TSK`mızın yeni seri Bayraktar Taktik IHA`ları göreve başladı. Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar`ın tweeti:

TÜRKİYE 6 ÜLKEDEN BİRİ

Sadece gözlem amaçlı değil, yüzde yüz yerli silahlarla da donatılabilen ve  Türkiye`ye kendi İHA`sını üretebilen dünyanın 6 ülkesinden biri olma özelliğini kazandıran Bayraktar, ülkemiz için büyük önem taşıyan operasyonların en önemli unsuru olarak dikkati çekiyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR

Baykar tarafından `yüzde yüz milli ve özgün tasarım` olarak imal edilen, aynı zamanda savunma sanayinde rekor düzeyde (yüzde 93) yerli sanayi katılım oranı ile üretilen Bayraktar İHA`sı, harp başlıklı füzelerle gerçekleştirilen ilk atışlarından bu yana kısa sürede terörle mücadeleye önemli bir katkı sağladı. Bayraktar İHA`ların TSK envanterine giriş tarihi ise 2007.

Kaynak: HABER7.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —