Milli Takım`ın ilk 11`inde çarpıcı ayrıntı

Milli Takım`ın ilk 11`inde çarpıcı ayrıntı

Milli Takım`ın Moldova maçındaki 11`inin 5`i alt lig, 8`i Anadolu alt yapılı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim`in, A Milli Takım`ın Moldova ile oynadığı hazırlık maçında sahaya sürdüğü 11`de önemli bir detay dikkat çekti.

Millilerin 23.27 yaş ortalamalı ilk 11`indeki 5 futbolcunun profesyonel kariyerlerine alt lig takımlarında adım atmış olması, akşama dair çarpıcı bir ayrıntıydı.

Şu anda Trabzonspor forması giyen iki futbolcudan Onur Kıvrak, Karşıyaka; Okay Yokuşlu ise Altay alt yapısından yetişip profesyonelliğe geçişi bu takımlarda yaşadılar.

Kariyerine Bundesliga`nın Freiburg ekibinde devam eden Çağlar Söyüncü ile Medipol Başakşehir formasıyla bu sezon Süper Lig`in flaş oyuncularından biri haline gelen Cengiz Ünder ise TFF 1. Lig takımlarından Altınordu`nun Türk futboluna sunduğu iki isim.

Fenerbahçeli Şener Özbayraklı da profesyonel imzayı Keçiörengücü`nde atmıştı.

Ayrıca Milli Takım 11`inin kalan 6 futbolcusunun 3`ü de Anadolu kökenli-alt yapılı. Fakat bu 3 isim, alt liglerde değil, takımları Süper Lig`deyken alt yapıdan yetiştiler. Enes Ünal, Bursaspor; Ahmet Çalık, Gençlerbirliği`nde futbol hayatlarına "Merhaba" dediler. Güray Vural ise şimdilerde TFF 1. Lig`de yer alan Denizlispor`un Süper Lig`de mücadele ettiği dönemde alt yapıdan çıktı.

Oğuzhan Özyakup ile Emre Mor ise Milli Takım`ın Moldova karşısındaki 11`inin yurt dışında yetişen isimleri. Takımda İstanbul alt yapılı tek futbolcu ise Galatasaray`da yetişen ve şu an Deportivo forması giyen Emre Çolak.

Kaynak: HABER7.COM