Ziraat KGF?li kredide liderliği hedefliyor

Ziraat KGF?li kredide liderliği hedefliyor

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, ?Sektörün en yüksek KGF kefaletli kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz? dedi

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, ?Sektörün en yüksek KGF kefaletli kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz? dedi

Kredi Garanti Fonu (KGF) için ayrılan toplam kefalet limitini 250 milyar TL olarak açıklayan Hazine Müsteşarlığı, söz konusu kefalet toplam limitini bankalara aktif, özkaynak, toplam kredi, iç kredi dağılımı, takipteki kredilerin toplam kredilerine oranı, şube yaygınlığını dikkate alarak paylaştırdı. Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Ziraat Bankası`nın belirtilen kalemlerin tamamında sektörde birinci sırada bulunduğunu belirterek, "Sektörün en yüksek KGF kefaletli kredi hacmine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Ziraat Bankası`nın halihazırda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde Nefes Kredisi uygulamasını yürüttüğünü belirten Çakar, "Yine KGF ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen Sıfır Faizli İşletme Kredisi ile binlerce müşterimize en uygun koşullarda kredi erişimi imkanı sağlayan uygulamalarımız müşterilerimizden büyük ilgi görüyor" diye konuştu. Kefaletin kredi temininde sıkıntı yaşayan işletmelerin krediye erişimini kolaylaştırdığını ve bunun büyük avantaj sağladığını belirten Çakar, ayrıca KGF teminatıyla kredinin ödenmeme riski ortadan kalktığı için bu teminatla kredi kullanan işletmelere uygun fazi oranlarının sunulacağı bilgisini verdi. Çakar, "KGF kefaleti ile işletme sermayesi finansmanında 5 yıla kadar, yatırım kredisi finansmanında 10 yıla kadar kredi kullandırıyoruz" dedi. Alpaslan Çakar, KGF kefaletiyle kullandırılacak kredilerden KOBİ vasfını haiz işletmelerle KOBİ kapsamında sayılan Esnaf ve Sanatkar, Serbest Meslek Mensubu, Tarımsal İşletme ve Çiftçiler, KOBİ niteliğindeki yararlanıcı tanımı dışında kalan havayolu işletmeleri, seyahat acenteleri, turizm firmaları, gemi inşa sanayi işletmeleri ve ihracatçıların yararlanabildiğini ifade etti. Çakar, "Müşterilerimizin KGF kefaletinden yararlanması için en az bir yıldır yurtiçinde faaliyet gösteriyor olması, başvuru tarihi itibariyle kendisinin ve grup firmalarının bankamız kayıtlarında iflas, iflas ertelemesi, fesih, konkordato kaydı olmaması gerekiyor" dedi.

KEFALET ORANININ ÜST SINIRI YÜZDE 85
Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında kullandırılacak kurumsal taksitli kredilerin KGF kefalet oranının üst sınırının yüzde 85 olduğunu aktaran Çakar, şunları anlattı: "KGF özkaynak kefalet sistemi kapsamında kullandırılacak kurumsal taksitli kredilerin KGF kefalet oranı üst sınırı da yüzde 80. KOBİ`lerde kefalet üst limiti 3 milyon dolara kadar çıkabiliyor. KOBİ dışındaki yararlanıcılar da faaliyet gösterdiği sektöre göre 20 milyon dolara kadar kredi kullanabiliyor."

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: <html xmlns

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.