Girişimci 2017?den umutlu

Girişimci 2017?den umutlu

EO Türkiye?nin 2017?deki girişimcilik ekosistemine yönelik beklentileri olumlu. Başkan Gül Gürer Alımgil?e göre, gençlerin önünü açan destekler umut veriyor

EO Türkiye?nin 2017?deki girişimcilik ekosistemine yönelik beklentileri olumlu. Başkan Gül Gürer Alımgil?e göre, gençlerin önünü açan destekler umut veriyor

50 ülkedeki 12 binden fazla girişimciyi aynı çatı altında buluşturan EO`nun Türkiye Şubesi, 2017`deki girişimcilik ekosisteminin gündemine yönelik değerlendirmelerini ve beklentilerini derledi. EO Türkiye Başkanı Gül Gürer Alımgil, "Türkiye artık girişimciliğin itibar gören bir kariyer rotası olarak kabul edildiği bir ülke. Girişimcilerimiz tüm dünyada fikirleriyle ses getiriyor. Ekosistem bu yıl da gelişmesini hızlandıracak" dedi. EO Türkiye üyeleri içerisinde meleki yatırımcılığa yönelenlerin giderek arttığını vurgulayan Alımgil "Melek yatırımcıların ve sermaye fonlarının sayısı ile bu alanda yapılan eğitim yatırımlarının giderek artması olumlu gelişmeler. KOSGEB gibi kurumların verdiği Ar-Ge destekleri, 29 yaş altındaki girişimcilere sağlanan vergi muafiyeti gibi konular genç girişimcilerin işini kolaylaştıracak. Finansal araçlara ulaşmanın zor olduğu ekosistemimizde bunlar önemli adımlar" şeklinde sürdürdü.

TEKNO GİRİŞİMCİ
EO Türkiye`nin girişimcilikte öne çıkacak alanlara dair beklentisini de aktaran Alımgil, "Günümüzde eğitimden sağlığa, gıdadan perakendeye ne iş yapıyor olursanız olun, teknolojiyi mutlaka işinize entegre etmeniz gerekiyor. Yeni teknolojik gelişmeleri takip etmeyen sektörler, özellikle finans, sağlık ve enerji sektörleri orta-uzun vadede rekabetin dışında kalacaklar. Biz de Türkiye`de, hızla gelişen Batı ekosistemini yakalamak istiyorsak, aynı hızda kendimizi geliştirmemiz gerekli" diye konuştu.

`GLOBAL VİZYONA SAHİP OLAN KAZANACAK`
EO`nun global vizyonunu da paylaşan Alımgil`e göre, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirirken artık yalnızca Türkiye`yi düşünmesi yetmiyor: Alımgil,"Günümüzde bir fikir global anlamda, farklı kültürlerde de değer yaratabilme potansiyeli taşıyorsa başarılı oluyor. Bu nedenle Türkiye`deki girişimcilerin işlerine yalnızca kendi pazarımızla sınırlı kalmadan, daha geniş ve yaratıcı bir çerçeveden bakması gerekiyor" diyor. EO Türkiye olarak 2017`de de ekosistemin gelişimine destek olmayı sürdüreceklerini belirten Alımgil, sözlerini "Hem sermaye hem istihdam yaratımı açısından, girişimcilerin ülkenin kalkınmasına büyük destek verdikleri açık. Biz de girişimcilerin ihtiyacı olan networkleri ve projeleri oluşturarak onlara destek oluyoruz" dedi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: <html xmlns

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.