Tarih: 15.02.2017 05:40

Hollanda`da kayboldu, Avusturya`da bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Kaybolan kedilerin bir süre sonra evine geri dönmesi çok büyük bir haber değil ama Hollanda`nın Tilburg kentinde yaşayan Peper adlı kedinin durumu biraz farklı.

Tilburg`da altı ay önce kaybolan Peper, evinden 950 kilometre uzakta Avusturya`nın başkenti Viyana yakınlarında bulundu. Aylarca dağda yaşayan kayıp kedinin vahşileştiği belirtildi.

BBC Türkçe`nin haberine göre, sahibi Franka Schapendonk, uzun süre aradıktan sonra kedisinin yaşamından umudu kesmişti. Ancak Avusturya`dan beklemediği bir anda Peper`in hayatta olduğu haberi geldi.

Kayıp kedi Peper, evinden 950 kilometre uzakta Viyana yakınlarında bulunan Ascbach - Markt`ta bir avcı tarafından bulundu.

Veteriner Konrad Hehenberger, avcı tarafından bulunan kedinin vahşileştiğini ve açlıktan ölme noktasında olduğunu söyledi.

Veteriner Hehenberger, klinikteki kontrol sırasında Peper`in vücudundaki çipi fark etti.

Hollanda`da evcil hayvanların kaybolmasını önlemek amacıyla, zorunlu olarak takılan çiplerde sahibine ait iletişim bilgileri yer alıyor.

`Belki kamyon kasasında gitmiştir`
Avusturyalı veteriner, çipteki bilgiler sayesinde kedinin sahibi Franka Schapendonk`a ulaştı.

Hollandalı kadın, önce bunun gerçek olduğuna inanmadı.

İnternet üzerinden karşılıklı fotoğraf alış verişi sonucu, bulunan kedinin Peper olduğu kesinleşti.

Schapendonk, kedisinin Hollanda ve Almanya`yı geçerek 950 kilometre uzağa gidebildiğine hala inanmıyor. "Belki bir kamyon kasasına saklanıp gitmiştir" diyor.

Franka Schapendonk, en kısa sürede Peper`i görmek istediğini söylüyor. Yanına bir yol arkadaşı bulur bulmaz, otomobil ile Avusturya`ya hareket edecek.

öne çıkanlar

Ünlü yıldız frikik kurbanı oldu

Bu kadının 5 çocuğu olduğuna kim inanır

Fotoğraftaki çıplak kadını gördünüz mü?

Kaynak: CNNTURK.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —