Yasası çıkarsa Arıkovanı milyarlık büyüklüğe ulaşır

Yasası çıkarsa Arıkovanı milyarlık büyüklüğe ulaşır

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, yasa çıkarsa girişimcileri desteklemek için kurdukları Arıkovanı?nın milyar liralık büyüklüğe ulaşacağını söyledi

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, yasa çıkarsa girişimcileri desteklemek için kurdukları Arıkovanı?nın milyar liralık büyüklüğe ulaşacağını söyledi

Bir kişiden 1 milyon lira toplamak yerine 1 milyon kişiden 1 lira toplama mantığıyla kurulan Turkcell`in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, inovatif ürünler ortaya koyan girişimcileri, bunlara destek olmak isteyenlerle buluşturuyor. Şimdiye kadar 18 farklı girişimin kitlesel fonlama kampanyası başlattığı platformda, 1 milyon 920 bin TL destek toplandı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu tarz platformların yasal mevzuatının olmadığını, bu nedenle yatırımcıların büyük miktarlarda paraları sisteme getiremediğini belirterek, "Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu tarz platformların yasal altyapıya kavuşması için çalışıldığını söyledi. Bu yasa çıkarsa fon büyüklüğü milyar liraya çıkar" dedi. Söz konusu platformun kısa sürede önemli adımlar attığına dikkati çeken Terzioğlu, "Arıkovanı`na 2 bin 708 fikir geldi. 380 tanesi ile birebir görüşme yapıldı. 18 teknoloji girişiminin kitlesel fonlama kampanyası başlattığı platformda, şu ana kadar 9 proje fon hedefine ulaşarak başarılı oldu. Kaynak sağlama oranı yüzde 75`e ulaştı. Arıkovanı`nı tüm Türkiye`nin kullanımına sunduk. Bu sayede dünya çapında ürünlere imza atılacağına inancımız tam" dedi.

AMAÇ ÇEŞİT FIRSAT YARATMAK
Uluslararası yatırımcıların henüz Arıkovanı`na gelmediğini belirten Terzioğlu, "Amacımız Türkiye`deki fikir sahiplerinin de Amerika`dakiler gibi eşit fırsatlara ulaşması. Bu amaçla önemli bir adım attık diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

PROJELERE SİPARİŞLER GELİYOR
Toplantıda destek sürecinin ardından yatırımcıların ilgisini çeken girişimler de tanıtıldı. Birçoğunun ticarileştiği ve sipariş aldığı projeler, yatırım aşamasına da geldi. Çocuklar için özel olarak geliştirilmiş Alya 3D Yazıcı, `tak-çalıştır` akıllı yaşam sistemi Bean, otizmli çocuklar için geliştirilmiş eğitim uygulaması Otsimo, çocuklar için artırılmış gerçeklik ürünleri tasarlayan Zchool, akıllı bebek ve bakıcı izleme servisi Invidyo ilk yatırımlarını aldı. Outliers Akıllı Not Defteri, 40 bin TL`ye ihtiyacı varken 339 bin 773 TL destek alarak hedefinin 8 katına ulaştı. YGA`da geliştirilen ve Vestel`in hayata geçirdiği görme engellilere özel akıllı baston WeWalk 289 bin 971 TL destek topladı.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: <html xmlns

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.