Tarih: 05.02.2017 23:39

Arena`da olaylı derbi Fenerbahçe`nin!

Facebook Twitter Linked-in

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turunda Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Vodafone Arena`da oynanan mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe 1-0 kazandı. Bu sonuçla Beşiktaş Arena`da ilk resmi yenilgisini aldı.

Fenerbahçe`ye galibiyeti getiren golü 72. dakikada Jeremain Lens`ın pasıyla Robin van Persie attı.

Beşiktaş`ta Dusko Tosic, Robin van Persie`ye yaptığı müdahaleden sonra 41. dakikada kırmızı kart gördü ve Beşiktaş kalan dakikaları 10 kişi oynadı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası`nda çeyrek finale yükseldi. Beşiktaş`ın kupa macerası ise sona erdi.

BEŞİKTAŞ 0-1 FENERBAHÇE

HAKEM: Ali Palabıyık
STAT: Vodafone Arena
SAAT: 20:30
YAYIN: ATV

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...

BEŞİKTAŞFabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FENERBAHÇEVolkan, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, Şener, Josef, Mehmet Topal, Lens, Alper, Sow, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat

MAÇTAN DAKİKALAR

27. dakikada Cenk Tosun`un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Talisca`nın şutunda top Kjaer`e çarparak kornere çıktı.

30. dakikada Gökhan Gönül`ün ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak Volkan Demirel`de kaldı.

35. dakikada Beşiktaş maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı. Quaresma`nın sağdan içeri ortaladığı topla altı pasta buluşan Talisca`nın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

38. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Adriano`nun soldan ortaladığı topa Oğuzhan uzak mesafeden kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

39. dakikada siyah-beyazlılar Talisca ile bir kez daha şansını denedi. Brezilyalı oyuncunun uzak mesafeden çektiği şutta Volkan Demirel direk dibine uzanarak topu kornere çeldi.

40. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Talisca`nın röveşatasında Volkan Demirel gole izin vermedi.

41. dakikada Van Persie ile Tosic arasında yaşanan gerginliğin ardından saha karıştı. Topsuz alanda Van Persie`nin Tosic`e yaptığı hareketin ardından Sırp oyuncu, Hollandalı futbolcunun yanına giderek kafasıyla ittirdi. Yaşananlar sonrasında hakem Ali Palabıyık, Tosic`i kırmızı kartla cezalandırdı ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Palabıyık, Van Persie`ye ise sarı kart gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular ilk pozisyonda Van Persie`nin Tosic`e vurduğu gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulundu.

Derbinin ilk yarısı golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI BİRAZDAN...

Kaynak: HABER7.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —