Kadir Güntepe neden tutuklandı! Çelişkili ifadeler

Kadir Güntepe neden tutuklandı! Çelişkili ifadeler

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Kadir Güntepe`nin tutuklanma nedenleri ortaya çıktı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe`nin tutuklanmasında, haberleşme programı `Bylock` kullanması, kaymakamlar imamı H.Ö. ile 30`dan fazla görüşmesi, çelişkili ifadeler vermesi ve görevinden ihraç edilen eski kaymakam B.C. ile yakın ilişkisinin neden olduğu belirtildi.

TUTUKLANMA NEDENLERİ

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı`nın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atanan Erdoğan Bayrakdar`ın tayin öncesi yürüttüğü, FETÖ/PDY`nin örgütün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe`nin tutuklanma nedenleri ortaya çıktı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER

Elde edilen bilgilere göre, Emniyet Müdürlüğü`nde `Susma hakkını` kullanan Kadir Güntepe`nin adliyedeki ifadesinde örgütün gizli haberleşme programı `ByLock`u kullanmadığını öne sürdü. Ancak, Kadir Güntepe`nin 27 Ağustos 2014 tarihinde cep telefonuna Amasya`nın Hamamözü İlçesi`nde görev yaparken burada `Amasya Kaymakamlar imamı` olan H.Ö. tarafından `ByLock` programının yüklendiği ortaya çıktı.

Ayrıca 2012 yılında H.Ö. görüşmeye başlayan Kadir Güntepe`nin Bylock üzerinden 30`un üzerinde görüşme yaptığı belirlenirken, ifadesinde de çelişki cevaplar verdiği ortaya çıktı. Aynı soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eşi Z. Güntepe`nin 2014 yılının Ocak ayında rahatsızlandığını belirtmesine rağmen, Kadir Güntepe`nin eşinin rahatsızlığı dolayısıyla `Amasya Kaymakamlar imamı` olan H.Ö. ile 2013 yılında tanıştığını söylediği belirtildi.

Z. Güntepe`nin ifadesinde, eşi ile internet üzerinden tanıştığını ifade ederken, 97`inci dönem kaymakamlarından Kadir Güntepe`nin ise bir arkadaşının vasıtasıyla eşiyle tanıştığını söylediği belirlendi. Güntepe`nin Amasya`nın Hamamözü kaymakamı iken yine 2014 yılında Amasya`nın Göynücek ilçesinde görev yapan ve meslekten ihraç edilen kaymakam B.C. ile ilişkisinin olduğu belirlendi. Güntepe`nin örgütün KPSS çalışma evlerinde imam olarak görev yapan ve tutuklu bulunan O.A. ile de temasının bulunduğu tespit edildi.

Üniversite yıllarında nerede kaldığı ile ilgili soruya ise Kadir Güntepe`nin örgütün evlerinde kalmadığını söylediği, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde bir evde kaldığını söylediği, aynı evde birlikte kaldığı arkadaşlarının ismini ise veremediği kaydedildi.

Kaynak: HABER7.COM