Müfredata dijital ayar

Müfredata dijital ayar

Yeni müfredatta öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için dijital dünyanın avantajlarından da yararlanıldı. Edebiyat derslerine blog yazımı, senaryo konuları eklendi. Navigasyon, sensör gibi güncel uygulamalar da ders programlarına girdi. Bilişim

Yeni müfredatta öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için dijital dünyanın avantajlarından da yararlanıldı. Edebiyat derslerine blog yazımı, senaryo konuları eklendi. Navigasyon, sensör gibi güncel uygulamalar da ders programlarına girdi. Bilişim teknolojileri programın her kademesinde yer alacak

Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) sil baştan yenilediği müfredat taslağında dijital dünyanın tüm avantajlarından yararlanıldı. Öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için programın her kademesinde teknolojiye yer verildi. Lise Türk dili ve edebiyatı derslerine öğrencilerin ilgilerini çekebilecek farklı etkinlikler ve konular eklendi. Senaryo yazılması, blog hazırlanması, e-posta yazımı, kısa filmler çekilmesi gibi konularla öğrencilerin yaratıcı yazarlıklarının geliştirilmesi hedeflendi. Ayrıca öğrencilerin hem merak duygusunu beslemek hem de analiz, sentez ve uygulama basamaklarını kavramaları için 9`uncu sınıflara "Araştırmaya dayalı metin yazma" konusu da eklendi. Uzmanlar "Bu metinleri öğrencilerin yazabilmesi TÜBİTAK çalışmaları için iyi bir zemin oluşturacaktır" değerlendirmesini yaptı.

KONUMUZ NAVİGASYON
Yeni müfredatta hayatı kolaylaştıran dijital uygulamalara da yer verildi. 8`inci sınıftan itibaren özellikle bilgisayar destekli tasarımda fotoselli araçlar, ATM, modem, navigasyon, sensör gibi son teknoloji ürünlerinin uygulamalarına yer verildi. Teknoloji ve tasarım dersleriyle her öğrencinin günlük sorunlara çözüm üretecek uygulamalar icat etmesi özendirilecek. Tasarım dersleri "endüstriyel tasarım", "grafik tasarım", "mimari ve çevre tasarımı" alanlarından oluşacak. Uzmanlar bu derslerin inovasyona teşvik etmenin yanı sıra 21`inci yüzyıl problemlerinin çözümüne yönelik öğrencileri hazırlayacağı görüşünde.

HAYAT BİLGİSİNDE KARİYER
Yeni müfredat öğrencilerin çok erken yaşta kendilerini tanımaları ve yeteneklerini keşfetmelerine yönelik programlar da içeriyor. Bu kapsamda hayat bilgisi derslerine kariyer planlaması da girdi. İlkokul hayat bilgisi derslerine "kariyer bilinci geliştirme" konusu eklendi. Bu yeniliği öğrencilerin küçük yaştan itibaren kendini tanıma ve geliştirmesine yönelik bir başlık olarak değerlendiren uzmanlar "Hayat bilgisi dersleriyle bireyin yaşam kalitesini artıracak temel becerileri kazandırmak hedefleniyor" yorumunu yaptı.

Kaynak: SABAH.COM.TR