Müfredata dijital ayar

Müfredata dijital ayar

Yeni müfredatta öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için dijital dünyanın avantajlarından da yararlanıldı. Edebiyat derslerine blog yazımı, senaryo konuları eklendi. Navigasyon, sensör gibi güncel uygulamalar da ders programlarına girdi. Bilişim

Yeni müfredatta öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için dijital dünyanın avantajlarından da yararlanıldı. Edebiyat derslerine blog yazımı, senaryo konuları eklendi. Navigasyon, sensör gibi güncel uygulamalar da ders programlarına girdi. Bilişim teknolojileri programın her kademesinde yer alacak

Milli Eğitim Bakanlığı`nın (MEB) sil baştan yenilediği müfredat taslağında dijital dünyanın tüm avantajlarından yararlanıldı. Öğrencilerin derslere olan ilgisini artırmak için programın her kademesinde teknolojiye yer verildi. Lise Türk dili ve edebiyatı derslerine öğrencilerin ilgilerini çekebilecek farklı etkinlikler ve konular eklendi. Senaryo yazılması, blog hazırlanması, e-posta yazımı, kısa filmler çekilmesi gibi konularla öğrencilerin yaratıcı yazarlıklarının geliştirilmesi hedeflendi. Ayrıca öğrencilerin hem merak duygusunu beslemek hem de analiz, sentez ve uygulama basamaklarını kavramaları için 9`uncu sınıflara "Araştırmaya dayalı metin yazma" konusu da eklendi. Uzmanlar "Bu metinleri öğrencilerin yazabilmesi TÜBİTAK çalışmaları için iyi bir zemin oluşturacaktır" değerlendirmesini yaptı.

KONUMUZ NAVİGASYON
Yeni müfredatta hayatı kolaylaştıran dijital uygulamalara da yer verildi. 8`inci sınıftan itibaren özellikle bilgisayar destekli tasarımda fotoselli araçlar, ATM, modem, navigasyon, sensör gibi son teknoloji ürünlerinin uygulamalarına yer verildi. Teknoloji ve tasarım dersleriyle her öğrencinin günlük sorunlara çözüm üretecek uygulamalar icat etmesi özendirilecek. Tasarım dersleri "endüstriyel tasarım", "grafik tasarım", "mimari ve çevre tasarımı" alanlarından oluşacak. Uzmanlar bu derslerin inovasyona teşvik etmenin yanı sıra 21`inci yüzyıl problemlerinin çözümüne yönelik öğrencileri hazırlayacağı görüşünde.

HAYAT BİLGİSİNDE KARİYER
Yeni müfredat öğrencilerin çok erken yaşta kendilerini tanımaları ve yeteneklerini keşfetmelerine yönelik programlar da içeriyor. Bu kapsamda hayat bilgisi derslerine kariyer planlaması da girdi. İlkokul hayat bilgisi derslerine "kariyer bilinci geliştirme" konusu eklendi. Bu yeniliği öğrencilerin küçük yaştan itibaren kendini tanıma ve geliştirmesine yönelik bir başlık olarak değerlendiren uzmanlar "Hayat bilgisi dersleriyle bireyin yaşam kalitesini artıracak temel becerileri kazandırmak hedefleniyor" yorumunu yaptı.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: <html xmlns

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.