Tarih: 07.01.2017 13:37

Osman Bayezid Osmanoğlu vefat etti

Facebook Twitter Linked-in

Osmanlı Devleti`nin 31`inci padişahı Sultan Abdülmecid Han`ın üçüncü kuşak torunu ve hanedanın 44`üncü reisi Osman Bayezid Osmanoğlu, ABD`nin New York kentinde 93 yaşında vefat etti.

Alınan bilgiye göre, bir süredir devam eden rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Osmanoğlu`nun cenazesi, 9 Ocak`ta New York`taki Eyüp Sultan Camisi`nde kılınacak cenaze namazının ardından Long Island`daki aile mezarlığına defnedilecek.

Hanedanın en yaşlı üyesi olan Osmanoğlu`nun cenaze işlemleriyle Türkiye`nin New York Başkonsosluğu ilgileniyor.

Osman Bayezid Osmanoğlu, Osmanlı hanedanının sürgün sırasında yurt dışında doğan ilk çocuğu olarak 1924 yılında Fransa`da dünyaya geldi. Daha sonra aesi ve ağabeyiyle New York`a göç eden Osmanoğlu, ABD`de 45 yıl kütüphanelerde 15 dilde kitap çevirisi yaparak geçimini sağladıktan sonra 1997`de emekliye ayrıldı.

Hanedanın erkek üyelerine ülkeye dönüş yasağı 1974`te kalkmasına rağmen Türkiye`yi ilk kez aesinin ısrarıyla 1985`te ziyaret eden Osmanoğlu, sonrasında her yıl düzenli olarak Türkiye`ye geldiğini ancak yerleşmeyi hiç düşünmediğini ifade etmişti. Osmanoğlu, 2009 yılının eylül ayında İstanbul`da vefat eden Osman Ertuğrul Efendi`nin yerine hanedan reisi olmuştu.

Kaynak: HABER7.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —