Tarih: 06.01.2017 11:36

G.Saraylı eski yöneticiden flaş Advocaat iddiası!

Facebook Twitter Linked-in

Galatasaray eski yöneticisi Bülent Tulun, A Spor`da katıldığı programda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek`e, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat`ı önerdiğini söyledi.

İşte Tulun`un canlı yayında yaptığı o açıklamalar:

"Dursun Özbek ile Galatasaray`ın teknik direktörlüğü üzerine konuştuğumuzda o dönem alt yapının başında olan Riekerink için, `Alt yapıda tutacak mısın?` diye sordum. Çünkü alt yapı formasyonlu bir hoca Riekerink. Bana `Evet` dedi. Bu cevap üzerine iki isim önerdim Özbek`e. Bu isimlerden biri Hollandalı teknik direktör Martin Jol, diğeri ise Dick Advocaat`tı. İkisi de Galatasaray`a gelebilirdi. Alt yapı hocası ile A takım hocasının Hollanda ekolü ile bir işbirliği içerisinde olması, o genç oyuncular için çok faydalıdır.

"A TAKIM HOCASINDA BİRAZ YÜREK OLACAK!"

2005 yılında Eric Gerets takımın başına geldiğinde 17 yaşında 6 isim oynatmıştı A takımda. Bu isimler arasında Arda Turan, Aydın Yılmaz, Uğur Uçar, Ferhat Öztorun, Uğur Demirok, Mehmet Güven yer alıyor. A takım hocasında biraz da yürek olacak. Bugün baktığımızda Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray`ın alt yapılarında 400 küsür oyuncu var. Bunların içerisinden her sene 2-3 tane oyuncu çıkaramıyorsan zaten senin alt yapı hocanda sorun vardır. Çünkü o çocukları zaten seçerek alıyorsun. Bu kadar basit."

Kaynak: HABER7.COM




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —